Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧάος στα βρετανικά αεροδρόμια από βλάβη στα e-gates
Αερομεταφορές

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια από βλάβη στα e-gates

e-gates
e-gates στο London Heathrow

Χιλιάδες επιβάτες σε αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κατάρρευσης των e-gates.

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που έφτασαν σε αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν αναμονή πολλών ωρών προχθές το βράδυ (Τρίτης 7 Μαΐου) μετά από κατάρρευση του συστήματος e-gates, που ελέγχει αυτόματα τα διαβατήρια. Το πρόβλημα στο σύστημα χρειάστηκε πάνω από τέσσερις ώρες για να διορθωθεί, κατά τη διάρκεια των οποίων δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές.

Η πανεθνική αποτυχία του συστήματος e-gates ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης. Το Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών ανλεφερε ότι “μια μεγάλης κλίμακας κατάσταση έκτακτης ανάγκης” δημιουργήθηκε μέσα σε έξι λεπτά – βασικά, όλοι έπρεπε να ελέγξουν χειροκίνητα το διαβατήριό τους.

Με τα αεροπλάνα να φτάνουν κάθε λίγα λεπτά στα Αεροδρόμια Heathrow, Gatwick, Manchester, Stansted, Luton, Edinburgh και αλλού, οι ουρές σχηματίστηκαν γρήγορα.

Στο Heathrow του Λονδίνου η πίεση στο χώρο του τερματικού σταθμού οδήγησε στο να παραμένουν οι επιβάτες που έφταναν μέσα στα αεροπλάνα συνήθως για μισή ώρα.

Πολλοί άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για δύο ώρες ή περισσότερο, και αναπόφευκτα κάποια στιγμή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταμάτησαν για τη νύχτα, αφήνοντας πολλούς ανθρώπους να ψάχνουν για ταξί ή ξενοδοχεία κοντά στα αεροδρόμια.

Το σύστημα αποκαταστάθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Σχεδόν 300 ηλεκτρονικές πύλες (e-gates) είναι εγκατεστημένες σε αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς Eurostar στην ηπειρωτική Ευρώπη και επαληθεύουν ότι το διαβατήριο είναι έγκυρο και ανήκει στον ταξιδιώτη. Η μεγάλη πλειοψηφία των εισερχόμενων επιβατών μπορεί να τις χρησιμοποιήσει αν είναι ηλικίας 10 ετών και άνω από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ευρύτερο χώρο Schengen, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο/η κάτοχος του διαβατηρίου βάζει τη σελίδα φωτογραφίας του διαβατηρίου στο σαρωτή και κοιτά την κάμερα. Το σύστημα ελέγχει ότι είναι έγκυρο διαβατήριο και ότι ο παρών/παρούσα είναι ο/η κάτοχος. Οι πύλες ανοίγουν και συνήθως οι επιβάτες περνούν σε περίπου 15 δευτερόλεπτα από την έναρξη της διαδικασίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η στελέχωση της συνοριακής φύλαξης του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργείται βάσει του ότι οι e-gates εξυπηρετούν, συνήθως, το 75% των επιβατών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024