Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠάφος: Πράσινος και ψηφιακός προορισμός
Τεχνολογία

Πάφος: Πράσινος και ψηφιακός προορισμός

  • Pafos Island

Η Πάφος ως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έξυπνου τουρισμού για το 2023, βυθίζει τους τουρίστες στη μυστικιστική ομορφιά της πόλης με ψηφιακές και βιώσιμες πρωτοβουλίες.

Η Πάφος ανοίγει το δρόμο για να γίνει η Ευρώπη ένας βιώσιμος, ψηφιακά καθηλωτικός τουριστικός προορισμός. Η Πάφος και η Σεβίλλη της Ισπανίας είναι οι Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες του Έξυπνου Τουρισμού για το 2023, που βραβεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως αναγνώριση των καινοτόμων πρωτοβουλιών τους για τη βελτίωση της βιωσιμότητας και της προσβασιμότητας της τουριστικής τους εμπειρίας.

Η Πάφος συνδυάζει αρχαιολογικά μνημεία με βιώσιμες και ψηφιακές πρωτοβουλίες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για να ανακαλύψουν οι επισκέπτες.

Ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης είναι το αρχαιολογικό πάρκο της Πάφου, ένα εκτεταμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που παρουσιάζει μια εντυπωσιακή συλλογή αρχαίων ερειπίων. Μέσα σε αυτό το τεράστιο συγκρότημα, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια των ρωμαϊκών επαύλεων, τα διατηρημένα ψηφιδωτά που απεικονίζουν μυθολογικές σκηνές, τα αρχαία αμφιθέατρα και τους τάφους των βασιλέων.

Ancient Site in Pafos

Αρχαιολογικό πάρκο της UNESCO στην Πάφο

Η εφαρμογή του αρχαιολογικού πάρκου της UNESCO είναι ένα μέτρο που λαμβάνει η Πάφος για να επιτρέψει στους επισκέπτες να βυθιστούν στην πλούσια ιστορία της πόλης. Παρέχει ενημερωτικά βίντεο, ηχητικούς οδηγούς, γραφήματα και περιηγήσεις τριακοσίων εξήντα μοιρών, όλα προσβάσιμα σε πολλές γλώσσες. Έξυπνες πινακίδες με κωδικοποίηση QR έχουν ρυθμιστεί για να αντικαταστήσουν τις στατικές πινακίδες πληροφοριών σε όλη την πόλη.

Επίσης η Πάφος προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ποδηλατικών διαδρομών για όλες τις ικανότητες με 12 αποκλειστικές διαδρομές για να επιλέξουν οι επισκέπτες, οι οποίες περνούν μέσα από ρυάκια, δάση, χωριά και αξιοθέατα και πλέον διαθέτουν κωδικούς QR στην πορεία για να παρέχουν πληροφορίες και να εμπλουτίζουν την εμπειρία του ταξιδιώτη.

Pafos Biking

Ποδηλατικές διαδρομές Πάφου

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν μια εμπειρία χωρίς προβλήματα με το πρότζεκτ Pafos’ Smart Parking. Στόχος του είναι να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση στάθμευσης της πόλης και να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκες μετακίνησης, ενημερώνοντας τους χρήστες της εφαρμογής για το πότε και πού θα βρουν δωρεάν θέσεις στάθμευσης για εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024