Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΈκθεση δαδών στην Αρχαία Ολυμπία
Εκδηλώσεις

Έκθεση δαδών στην Αρχαία Ολυμπία

Έκθεση δαδών Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας φιλοξενεί μια μοναδική έκθεση της συλλογής του κ. Κλήμου, παρουσιάζοντας Ολυμπιακές δάδες από το 1936 έως σήμερα.

«Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά την σπουδαία συλλογή του κ. Κλήμου, με όλες τις δάδες από το 1936 έως σήμερα. Η Ολυμπιακή δάδα είναι ένα από τα σημαντικότερα και εμβληματικότερα αντικείμενα, καθώς συμβολίζει την οικουμενικότητα της φλόγας, αφού μαζί της ταξιδεύουν, με αφετηρία πάντα την Αρχαία Ολυμπία, τα μηνύματα της Ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, στα εγκαίνια της Έκθεσης δαδών που έγιναν προχθές στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Δημαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος

Στα εγκαίνια που έλαβαν χώρα το βράδυ τις Δευτέρας, στις 20:00, παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Μπράμος, οι δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, Πύργου Στάθης Καννής και Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο προέδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Αηδόνης και κ. Κώστας Τζούβαλης αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αθηνά Ηλιοπούλου, Γιώργος Λινάρδος, Κωνσταντίνος Σοφιανός, Γιώργος Κρέζος, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χάρης Σπηλιόπουλος και Παναγιώτης Μαντάς, ο προέδρος της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Τάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Γκούβας, ο δασάρχης Πύργου Δρ. Παναγιώτης Λάττας, ο υποδιοικητής Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιάννης Πετρόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές.

Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν η Χορογράφος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Αφής κα Άρτεμις Ιγνατίου με την ομάδα της, τις ιέρειες και τους κούρους που θα λάβουν μέρος στην Τελετή. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο, τονίζει η ανακοίνωση, τόσο η παρουσία τους στα εγκαίνια της Έκθεσης αυτής όσο και η συμμετοχή τους στην φετινή Τελετή Αφής, 2800 χρόνια μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες (776 π.Χ.).

Στην «Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών και Αναθημάτων από τη Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία», ο επισκέπτης θα έχει την ευτυχία να δει από κοντά

• 26 Δάδες Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων
• 7 Δάδες Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
• 7 Δάδες Παραολυμπιακών Αγώνων
• 1 φόρεμα ιέρειας από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
• 1 Βωμός διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής Φλόγας κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004
• 1 Αγγείο Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004
• 9 Λυχνίες ασφαλείας μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας από διάφορες Λαμπαδηδρομίες μεταξύ των οποίων αυτή που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004
• Μετάλλια Ολυμπιονικών από Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες,

και όλα αυτά από την σπουδαία προσωπική συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2024 και παραμένει ανοιχτή για το κοινό τις ώρες 09:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024