Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΚαλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει αναρμόδια και… για τη μαρίνα Αλίμου!»
Τουριστική πολιτική

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει αναρμόδια και… για τη μαρίνα Αλίμου!»

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού δηλώνουν αναρμόδια για τις εξοντωτικές αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών στη μαρίνα Αλίμου, αγνοώντας τις επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο.

Ένα ακόμα γαϊτανακι αποποίησης ευθυνών από τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης της ΝΔ, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αποκαλύπτουν οι απαντήσεις τους στη σχετική ερώτηση-αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Μία ακόμα αδιαφορία των κυβερνώντων, με θύματα αυτή τη φορά τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στη μαρίνα Αλίμου. Οι επαγγελματίες του κλάδου κυριολεκτικά στενάζουν από τις εξοντωτικές και εξωπραγματικές αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού, που έφτασαν μέσα σε μία 3ετία στο 300%, ενώ την ίδια στιγμή ο παραχωρησιούχος δεν τηρεί τη συμβατική του υποχρέωση για αναβάθμιση της μαρίνας.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί κλήθηκαν να δώσουν απάντηση και ΟΛΟΙ δήλωσαν ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δήλωσε ότι τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά-ερώτηση «εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων» του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΝ_12521060

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε αναρμόδιο και ότι «αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής».

Υπ. Οικονομικών_ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 1281.pdf

Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με την σειρά του, παραπέμπει στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ_12517210

Το Υπουργείο Τουρισμού μας γνωρίζει ότι «τα διαλαμβανόμενα στην εν λόγω αναφορά δεν εμπίπτουν στη ρυθμιστική του αρμοδιότητα».

Υπ Τουρισμού_ΑΝΑΦ_1281_ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΛΛΙΜΕΝ_ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ.pdf

Είναι απορίας άξιον: πώς στις τόσες συναντήσεις και εκδηλώσεις που βρέθηκαν κατά καιρούς οι ηγεσίες των υπουργείων με τους εκπροσώπους των σωματείων των επαγγελματιών του κλάδου αυτού, κανείς από τους υπουργούς δεν τους ενημέρωσε για την αναρμοδιότητά τους;

Είναι απορίας άξιον: ποιος από πλευράς του Δημοσίου ελέγχει την τήρηση από τον παραχωρησιούχο, των όρων παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου;

Είναι απορίας άξιον το μέγεθος της έλλειψης ενδιαφέροντος και της απουσίας κυβερνητικής βούλησης για βιώσιμη λύση για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, που εξωθούνται με βίαιο τρόπο σε έξοδο από τη μαρίνα ή ακόμη και σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, παρά την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου και τη συμβολή του στην αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας.

Τελικά αυτή η κυβέρνηση για ποιo πράγμα είναι αρμόδια; Μήπως μόνο για να ικανοποιεί τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα ημετέρων;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024