Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠολιτιστικόςΣτ. Αρναουτάκης: “Κάνουμε ένα οραματικό, ρεαλιστικό σχεδιασμό για την Κνωσό”
Πολιτισμός

Στ. Αρναουτάκης: “Κάνουμε ένα οραματικό, ρεαλιστικό σχεδιασμό για την Κνωσό”

arnaoutakis

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου είναι εγγραφή της Κνωσού μαζί με τα άλλα μινωικά ανάκτορα στον κατάλογο της UNESCO. 

Με την υπουργό πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη συναντήθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός με αποκλειστικό θέμα την Κνωσό

Όπως αναφέρθηκε από την κα Μενδώνη μετά τη σύσκεψη“ήταν μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά εποικοδομητική σύσκεψη για την Κνωσόγιατί είχε προηγηθεί συστηματική δουλειά και του περιφερειάρχη και του δημάρχου με τις υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού και ιδιαίτερα με την εφορία αρχαιοτήτων Ηρακλείου για τη διευθέτηση του περιβάλλοντος χώρου και την είσοδο του αρχαιολογικού χώρουΒάλαμε χρονοδιαγράμματα και καθένας από τους φορείς (Υπουργείο ΠολιτισμούΠεριφέρεια ΚρήτηςΔήμος Ηρακλείουανέλαβε συγκεκριμένες δράσεις που είναι σε επίπεδο εκπόνησης μελετών και προετοιμασίαςΚαταθέσαμε τις πρώτες σκέψεις για το πως θα γίνουν αυτά τα έργαΑυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να βελτιωθεί η εξωτερική εικόνα της Κνωσού”

Ο κ. Αρναουτάκης μίλησε για οραματικό και ρεαλιστικό σχεδιασμό εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί για την Κνωσό και τα μινωικά ανάκτορα. Κάνουμε ένα οραματικόρεαλιστικό σχεδιασμό για την Κνωσό πάντα με τις οδηγίες της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και των Υπηρεσιών του υπουργείουμε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τις υπηρεσίες μαςΘεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχοτην ένταξη της Κνωσού, αλλά και των υπόλοιπων μινωικών ανακτόρων στον κατάλογο της UNESCOΗ συνεργασία δίνει αποτελέσματα και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κυρία υπουργό για αυτήν τη συνεργασία προς όφελος του πολιτισμούτης Κρήτηςτης Ελλάδας”

Για γόνιμη συνεργασία μίλησε ο κ. Καλοκαιρνός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αποδειχθεί αποτελεσματική“Πρέπει να καλύψουμε μία διαδρομή η οποία στο παρελθόν θα μπορούσε να είχε οριοθετηθεί καλύτερα, αλλά και τώρα είναι κατάλληλη στιγμήενώνοντας δυνάμεις να επιτύχουμε αυτό που είναι ο στόχοςΗ εγγραφή της Κνωσού μαζί με τα άλλα μινωικά ανάκτορα στον κατάλογο της UNESCO”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024