Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΕκκίνηση του Celestyal Journey με εκδηλώσεις στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης
Κρουαζιέρα

Εκκίνηση του Celestyal Journey με εκδηλώσεις στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

  • Celestyal
    Ο κ. Κρις Θεοφιλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal
  • Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, γενικός διευθυντής Επιχειρήσεων, Celestyal και πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ, η κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Δήμο Πειραιά, ο κ. Άγγελος Βασιλάκος, καπετάνιος του Celestyal Journey και ο κ. Κρις Θεοφιλίδης, διευθύνων σύμβουλος, Celestyal.
  • Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο κ. Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, γενικός διευθυντής Επιχειρήσεων, Celestyal και πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ, ο πλοίαρχος Λ.Σ. Γρηγόριος Τσαγκαράκης, λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, η κα Θεοδώρα Ρήγα, γενική εμπορική διευθύντρια και διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ ΑΕ, ο κ. Άγγελος Βασιλάκος, καπετάνιος του Celestyal Journey, η κα Χριστίνα Γούλα, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κρις Θεοφιλίδης, διευθύνων σύμβουλος, Celestyal, ο κ. Θάνος Λιάγκος, εκτελεστικός πρόεδρος και ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο κ. Αλέξης Οικονόμου, διευθυντής Ξενοδοχειακού Τμήματος & Εξυπηρέτησης Πελατών, Celestyal.
  • Η κα Θεοδώρα Ρήγα, γενική εμπορική διευθύντρια και διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ ΑΕ και ο κ. Άγγελος Βασιλάκος, καπετάνιος του Celestyal Journey.
  • Η κα Χριστίνα Γούλα, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Ο κ. Θάνος Λιάγκος εκτελεστικός πρόεδρος και ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Παρόντες στην παρουσίαση του Celestyal Journey ήταν εμπορικοί συνεργάτες και ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς και εκπρόσωποι των Mέσων Eνημέρωσης.

Η Celestyal ανακοινώνει την προσθήκη του νεότερου πλοίου της, Celestyal Journey, στο στόλο της, φιλοξενώντας δύο μεγάλες εκδηλώσεις επί του πλοίου στις 14 και 15 Οκτωβρίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα. Στις εκδηλώσεις αυτές καλωσορίσαμε εξέχοντες αξιωματούχους, εκλεκτούς εμπορικούς και άλλους συνεργάτες, ταξιδιωτικούς πράκτορες, και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, στους οποίους παρουσιάσαμε τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του πλοίου, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση της εταιρείας στη δημιουργία αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών.

Το Celestyal Journey αποτελεί ορόσημο για τη Celestyal, ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει στους επιβάτες της ξεχωριστές εμπειρίες μέσω των οποίων εμβαθύνουν στον πολιτισμό απολαμβάνοντας τις ανέσεις του πλοίου, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει επενδύσεις στην Ελλαδα, καθώς 16 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 26 που επενδύθηκαν, αξιοποιήθηκαν στη χώρα για την εκτέλεση των εργασιών αναβάθμισης.

Και στις δύο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκλεκτοί αξιωματούχοι είτε με φυσική παρουσία είτε μεταφέροντας το χαιρετισμό τους, όπως οι: κ. Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Δήμο Πειραιά και Θανάσης Καρλής, αναπλ. διευθυντής Marketing του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη: ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας Λιμένων/ Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η κα Χριστίνα Γούλα, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, εκτελεστικός πρόεδρος και ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο πλοίαρχος Λ.Σ. Γρηγόριος Τσαγκαράκης, λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Celectyal

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, έγινε εμφανές ότι η ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα πρόκειται να συνεχιστεί στο μέλλον, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες και οφέλη στην εθνική και τοπική οικονομία. Η Celestyal διαδραματίζει ζωτικό ρόλο, υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ευημερία των κοινοτήτων που συνδέονται με τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με συνολική ετήσια συνεισφορά ύψους 136 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία. Επιπλέον, με τη δραστηριοποίηση του Celestyal Journey στα ελληνικά λιμάνια, αυτά εδραιώνονται ως πλέον ανταγωνιστικά και πιο ελκυστικά στους διεθνείς ταξιδιώτες.

Τα παραπάνω τόνισαν με τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς που απήθυναν οι αξιωματούχοι στον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε: “Ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλωσορίζω με την σειρά μου την προσθήκη αυτού του υπέροχου πλοίου, το Celestyal Journey, στον κλάδο της κρουαζιέρας, το οποίο ως παράδειγμα καινοτομίας και
τεχνολογικής προόδου προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και τον βιώσιμο τουρισμό. […] Είμαι βέβαιος ότι το Celestyal Journey θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ελληνικού Ναυτιλιακού τομέα, θα εξυπηρετήσει την ναυτιλιακή κοινότητα και θα δώσει την δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο […] Θέλω να συγχαρώ το επιτελείο της Celestyal που συμβάλει στην ενίσχυση της γαλάζιας μας οικονομίας, επιμένοντας στη δέσμευση όλων μας για πράσινη ναυτιλία επενδύοντας με τολμηρό τρόπο στην τεχνολογία, την καινοτομία αλλά και την αναβάθμιση εγγενών υποδομών. Ευχές στον καπετάνιο του πλοίου, τον πιο βασικό παράγοντα, καπ. Άγγελο Βασιλάκο”.

Στη συνέχεια, η κα Ζαρακέλη επεσήμανε: “Η προώθηση της τουριστικής διάστασης της πόλη μας, δεν αποσκοπεί απλώς σε όφελος για την τοπική οικονομία, αλλά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να οικοδομήσουμε ισχυρούς δεσμούς μέσα στην κοινότητά μας και να αναδείξουμε τον μοναδικό χαρακτήρα του Πειραιά. Επενδύοντας σε υποδομές, διατηρώντας την κληρονομιά μας και προβάλλοντας μια σύγχρονη ταυτότητα, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να ευχηθώ στο Celestyal Journey να είναι καλοτάξιδο, να συνεχίζει να φιλοξενείται στον Πειραιά μας, και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επιβάτες του”.

Ενώ ο κ. Καρλής έδωσε συγχαρητήρια στη Celestyal για την ανακαίνιση του πλοίου, εκτιμώντας ότι “το λιμάνι του Πειραιά θα υποδεχτεί φέτος περί τα 750 πλοία, από τα οποία περίπου τα 2/3 εκτελούν homeporting, που σημαίνει ότι αυτό βοηθάει στην αύξηση του οικονομικού αποτυπώματος σε όλη την ευρύτερη περιοχή και φυσικά, η Celestyal κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό σε αυτό”.

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, παρουσιάζει μια ξεχωριστή ευκαιρία για τη χώρα να ενισχύσει τη θέση της στο διεθνές σκηνικό της κρουαζιέρας, στοιχείο που τόνισαν με τις ομιλίες τους οι αξιωματούχοι προσκεκλημένοι στην τοπική εκδήλωση. Ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας Λιμένων/ Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έστειλε μήνυμα, με το οποίο χαιρέτισε την εκδήλωση, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της κρουαζιέρας στην ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων και της εθνικής οικονομίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Η προσθήκη ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου, όπως το Celestyal Journey, το οποίο θα εκτελεί σε μόνιμη βάση κρουαζιέρες ξεκινώντας από διάφορα ελληνικά λιμάνια ένα εκ των οποίων αυτό της Θεσσαλονίκης, συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σημαντικής μορφής τουρισμού στη χώρα μας. Είναι ενθαρρυντικό ότι όλες οι εργασίες αναβάθμισης του πλοίου πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, υποστηρίζοντας τη διατήρηση της τεχνογνωσίας συντήρησης και επισκευών πλοίων σε ελληνικά χέρια. Εύχομαι στον πλοίαρχο και στο πλήρωμα καλά ταξίδια και στη Celestyal καλή επιτυχία σε ότι αφορά στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας“.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε η κα Γούλα και αναφέρθηκε στο επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας όλων των φορέων, που βρίσκονται στο χώρο του τουρισμού, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης: “Όλα τα χρόνια έχουμε άριστες συνέργειες, κυρίως όμως, έχουμε κοινές στοχεύσεις και κοινό όραμα. Συνέργειες έχουμε και με τη Celestyal μέσα από ενέργειες marketing και μέσα από τη διοργάνωση σημαντικών ταξιδιών εξοικείωσης. Πιστεύω […] πως τα επόμενα χρόνια θα βρούμε νέους τρόπους και πρακτικές για την προβολή του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος, που έχει να συνεισφέρει πολλά και πολλαπλασιαστικά στην αγορά του τόπου μας”.

Τέλος, ο κ. Λιάγκος καλωσόρισε την Celestyal, τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου, Celestyal Journey, στο νέο πλήρως εξοπλισμένο Σταθμό Κρουαζιέρας “Μέγας Αλέξανδρος” και ευχαρίστησε θερμά που τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία επιλέγει σταθερά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως βάση για homeporting, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες της να γνωρίσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι, επιστρέφοντας στις χώρες τους, μετατρέπονται σε άτυποι πρεσβευτές αυτών των μοναδικών και αξέχαστων εμπειριών. Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι “στην ΟΛΘ ΑΕ όραμά μας είναι να είμαστε κάτι περισσότερο από ένα λιμάνι. Στη βάση αυτή, υλοποιούμε επενδύσεις που δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία για την ίδια την εταιρεία, καθώς και για το σύνολο των εταίρων της”.

Στις εισηγήσεις του, ο οικοδεσπότης κ. Κρις Θεοφιλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το Celestyal Journey και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, καθώς και στο μέλλον της εταιρείας. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η εκκίνηση του πλοίου στις 2 Σεπτεμβρίου, αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη της Celestyal. Αυτή η σημαντική στιγμή είναι η έναρξη μίας συναρπαστικής περιόδου για εμάς, αντανακλώντας την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους επιβάτες μας και προς την Ελλάδα. Το Celestyal Journey σηματοδοτεί την έναρξη ενός καινούργιου κεφαλαίου στην προσπάθειά μας να επενδύσουμε και να προσφέρουμε αναβαθμισμένες, υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες στους επιβάτες μας. Πλέει στις θάλασσες ως απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσης της εταιρείας για την ενίσχυση της ανάπτυξης του κλάδου της κρουαζιέρας και του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

Οι επισκέπτες (εμπορικοί συνεργάτες και ταξιδιωτικοί πράκτορες, και εκπρόσωποι του Τύπου) είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια αποκλειστική περιήγηση στο Celestyal Journey, εξερευνώντας τις Dream Suites, τα καταστρώματα, τα εστιατόρια και τις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις ευεξίας (spa). Ήταν, επίσης, ανάμεσα στους πρώτους που απόλαυσαν τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρεται στους χώρους εστίασης του πλοίου.

Το Celestyal Journey, ως πλοίο μεσαίου μεγέθους, κατέχει προνομιακή θέση, καθώς μπορεί να ανακαλύψει τις καλύτερες εμπειρίες που προσφέρουν η Ελλάδα και η Ανατολική Μεσόγειος, εξερευνώντας πολλούς προορισμούς.

Celestyal Journey

Το πλοίο προσφέρει 630 Dream Suites και Cosmos Cabins. Οι επιβάτες μπορούν, επίσης, να απολαύσουν πολύ περισσότερες καμπίνες με θέα, με αύξηση 280% στον αριθμό των Dream Suites με ιδιωτικό μπαλκόνι, ενώ για πρώτη φορά για τη Celestyal, το πλοίο παρουσιάζει την αποκλειστική σουίτα Stargazer Penthouse Suite, που διαθέτει καθιστικό και τραπεζαρία, ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, μια καλά εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο. Η υπηρεσία Concierge της εταιρείας παραμένει διαθέσιμη για όλους τους επιβάτες των Penthouse και Grand Dream Suites, είτε πρόκειται για ειδικές περιστάσεις είτε για ειδικά αιτήματα.

Όσον αφορά τη γαστρονομία, το Celestyal Journey διαθέτει μια επιλογή 7 νέων εστιατορίων. Αυτές οι επιλογές γαστρονομίας περιλαμβάνουν μια διαφοροποιημένη σειρά εμπειριών, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκλειστικού chef’s table, επιδείξεις ζωντανής μαγειρικής, ασιατική κουζίνα, γευστικές περιπλανήσεις στην ελληνική κουζίνα, και μεσογειακά εδέσματα. Σημαντικό είναι ότι δύο από αυτά τα εστιατόρια περιλαμβάνονται στα πακέτα, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν αυτές τις γαστρονομικές απολαύσεις. Επιπλέον, δύο εστιατόρια είναι αποκλειστικά αφιερωμένα στους επιβάτες των σουιτών Penthouse και Grand Dream, αν και υπάρχει δυνατότητα και για άλλους επιβάτες να γευτούν τις γαστρονομικές τους απολαύσεις. Για όσους αναζητούν εξαιρετικές εμπειρίες γαστρονομίας, το εξειδικευμένο εστιατόριο Grill Seekers είναι, επίσης, διαθέσιμο για κρατήσεις.

Για την αναβάθμιση της βραδινής εμπειρίας, έχουν διπλασιαστεί ο αριθμός των μπαρ και των σαλονιών που ανέρχονται πλέον σε οκτώ. Για μια νότα λάμψης και κομψότητας κατά τις βραδινές ώρες, υπάρχει το αποκλειστικό Champagne Fizz Club. Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να διεγείρουν την αισθήσεις τους στην πολυτελή κάβα κρασιών και τον οινοποιείο, που βρίσκονται στα καταστρώματα 7 και 8.

Με έμφαση στο μεσογειακό στυλ χαλάρωσης της εταιρείας, το πλοίο προσφέρει έναν ολόκληρο κατάστρωμα αφιερωμένο στην ευεξία του σώματος και του πνεύματος, με πανοραμική θέα στον ωκεανό. Αναγνωρίζοντας τις ποικίλες ανάγκες που μπορεί να έχουν οι επιβάτες, οι εγκαταστάσεις πλέον περιλαμβάνουν δύο πλήρως εξοπλισμένους χώρους συνεδριάσεων και ένα ευέλικτο πολυχρηστικό αμφιθέατρο, δίνοντας τη δυνατότητα μιας ευρείας γκάμα χρήσεων από εκδηλώσεις ψυχαγωγίας έως επιχειρηματικές εκδηλώσεις.

Μετά τις πρώτες του κρουαζιέρες “Ειδυλλιακό Αιγαίο” τον Σεπτέμβριο, το Celestyal Journey συνεχίζει τον Οκτώβριο με την κρουαζιέρα “Βήματα του Αποστόλου Παύλου”, με επισκέψεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κωνσταντινούπολη, το Δίκελι, το Κουσαντασί και την Πάτμο, ενώ στη συνέχεια θα αποπλεύσει για την βραβευμένη κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων “Τρεις Ήπειροι”, με επισκέψεις σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024