Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων γιορτάζει την 75η επέτειό της, η Go Türkiye επανέρχεται ως πλήρες μέλος
Οργανισμοί

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων γιορτάζει την 75η επέτειό της, η Go Türkiye επανέρχεται ως πλήρες μέλος

  • ETC
  • Ο πρόεδρος της ETC, Miguel Sanz

Η Go Türkiye επανέρχεται στην ευρωπαϊκή ένωση εθνικών τουριστικών επιτροπών από το 2024. Η ETC καλωσορίζει νέα συνεργαζόμενα μέλη από τον ιδιωτικό τομέα – τον Όμιλο Hilton, Mastercard, Miles Partnership και Queer Destinations.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) σηματοδότησε 75 χρόνια προώθησης και εκπροσώπησης του ευρωπαϊκού τουρισμού στη τελευταία Γενική Συνέλευση στην Τενερίφη, που φιλοξενήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ισπανίας, Turespaña. Η εκδήλωση σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, συγκεντρώνοντας ηγέτες από 33 ευρωπαϊκούς εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς, καθώς και συνεργαζόμενα μέλη του ιδιωτικού τομέα της ETC.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1948 για να προωθήσει την Ευρώπη ως προορισμό και να υποστηρίξει τον τουρισμό ως κρίσιμο τομέα για τη διατήρηση της ειρήνης και της ευημερίας. 75 χρόνια αργότερα, η ETC και τα 35 μέλη της συνεχίζουν να συνεργάζονται για να προωθήσουν από κοινού την Ευρώπη στο εξωτερικό και να οδηγήσουν τη μετάβαση προς ένα πιο ανθεκτικό και αναζωογονητικό ταξιδιωτικό “οικοσύστημα”.

Για να σηματοδοτήσει αυτό το ορόσημο, η ETC κάλεσε τα μέλη και τους εταίρους της να προβληματιστούν για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού. Οι συζητήσεις συγκέντρωσαν εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), την Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού (ETOA), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), την Turespaña και  την Turismo de Tenerife για να μοιραστούν ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο οικοδόμησης ενός “πράσινου” και ευημερούντος μέλλοντος για τον ταξιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της ETC, Miguel Sanz, σχολίασε: “Αυτή η Γενική Συνέλευση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ETC να γιορτάσει την 75η επέτειό της μαζί με τόσα πολλά από τα πολύτιμα μέλη και τους συνεργάτες μας. Μετά από τρία τέταρτα του αιώνα προώθησης του ευρωπαϊκού τουρισμού, είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι η ETC εξακολουθεί να αναπτύσσεται, καθώς και ότι η Go Türkiye επιστρέφει στον οργανισμό μας. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τα Hilton Group, Mastercard, Miles Partnership και Queer Destinations ως νέα συνεργαζόμενα μέλη. Αυτή η ισχυρή συνεργασία και η σαφήνεια του οράματός μάς βάζουν σε εξαιρετική θέση ώστε να κατευθύνουμε τη βιομηχανία προς ένα ευημερούν, ανθεκτικό και βιώσιμο μέλλον”.

Νέα μέλη και συνεργάτες που θα γίνουν μέλη της ETC το 2024

Ακόμη και μετά από 75 χρόνια, η ETC εξακολουθεί να αναπτύσσεται για να υποδεχτεί νέα εθνικά μέλη και εταίρους του ιδιωτικού τομέα. Από το 2024, η Go Türkiye θα επανέλθει ως πλήρες μέλος, ανεβάζοντας τον αριθμό των τουριστικών επιτροπών που αντιπροσωπεύει η ETC σε 36. Η Τουρκία είναι ένας από τους προορισμούς που οδηγεί στην ανάκαμψη του τουρισμού, έχοντας ήδη επιτύχει τους αριθμούς αφίξεων πριν από την πανδημία. Με την επανένταξή της στην ETC, η Go Türkiye θα ενσωματωθεί σε μια κοινότητα βέλτιστων πρακτικών και ανταλλαγής γνώσεων ευρωπαϊκών NTO, που θα συνεργάζονται για την προώθηση και την υποστήριξη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ευρώπης.

Η ETC ανακοίνωσε επίσης ότι ο Όμιλος Hilton, η Mastercard, η Miles Partnership και η Queer Destinations θα ενταχθούν ως συνδεδεμένα μέλη το 2024. Οι νέοι συνεργάτες θα συμμετάσχουν στην αποστολή της ETC να βελτιώσει τη βιωσιμότητα και την ένταξη του ευρωπαϊκού τουρισμού μέσω ειδικών συνεργασιών έρευνας και μάρκετινγκ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες τουρισμού βιώνουν την υπεύθυνη τουριστική προσφορά της Τενερίφης

Η Γενική Συνέλευση της ETC παρουσίασε και μια ευκαιρία για τους ηγέτες του τουρισμού να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τη βιώσιμη μετάβαση του κλάδου. Η Τενερίφη προσέφερε το ιδανικό σκηνικό για συζητήσεις σχετικά με τον φιλικό προς τον πλανήτη τουρισμό, καθώς διαθέτει 43 προστατευόμενες φυσικές περιοχές, πολυάριθμα καταλύματα με οικολογική πιστοποίηση και ένα ευρύ φάσμα έργων οικοτουρισμού. Τέτοιες πρωτοβουλίες συζητήθηκαν λεπτομερώς σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για την πορεία των Καναρίων Νήσων προς τη βιωσιμότητα.

Τα μέλη της ETC είχαν αργότερα την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδείγματα αυτών των αξιοθέατων, καθώς η Turismo de Tenerife προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος σε μια αποστολή στο Εθνικό Πάρκο Teide ή σε μια περιήγηση οικολογικής ιστιοπλοΐας, που παρουσίαζε τη θαλάσσια βιοποικιλότητα των Καναρίων Νήσων. Αυτό επέτρεψε στους συμμετέχοντες να εμπνευστούν από το πως η Turespaña, η Turismo de Tenerife, η κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων και οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να οικοδομήσουν μια τουριστική βιομηχανία που ωφελεί τους τουρίστες, τους ντόπιους και το περιβάλλον.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024