Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς8ο Mediterranean Tourism Forum: Κομβικός ο ρόλος του ΠΑΣΥΞΕ στην επόμενη μέρα του μεσογειακού τουρισμού
Συνέδρια

8ο Mediterranean Tourism Forum: Κομβικός ο ρόλος του ΠΑΣΥΞΕ στην επόμενη μέρα του μεσογειακού τουρισμού

  • Mediterranean Tourism Forum

Το “Mediterranean Tourism Forum” ήταν ένα εποικοδομητικό διήμερο με γνώση, εξειδίκευση και ανταλλαγή εμπειρίας που παρείχε σημαντικά εφόδια στους οργανισμούς τουρισμού και φιλοξενίας και τους προορισμούς, με στόχο να αναπτύξουν την ανταγωνιστικότητά τους και να γίνουν πιο βιώσιμοι και ελκυστικοί.

Το όραμά της για τον μεσογειακό τουρισμό του αύριο κατέθεσε η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στο “8ο Mediterranean Tourism Forum“, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου στη Μάλτα.

Το “Mediterranean Tourism Forum” συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους ερευνητές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής του τομέα, με σκοπό τη δυναμική ανταλλαγή γνώσεων, πολιτικών και πολύτιμων δεδομένων. Μία σύναξη, που ενδυναμώνει την περιφερειακή ανάπτυξη, οικονομικά και πολιτικά, και οραματίζεται ένα τουρισμό που θα επηρεάζει θετικά το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες, καθιστώντας τους προορισμούς πιο ελκυστικούς τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Στο μοναδικό αυτό θεσμό με διεθνή εμβέλεια, ο ΠΑΣΥΞΕ έχει εξέχουσα θέση, καθώς ο πρόεδρος του Συνδέσμου, είναι senator του φόρουμ, κάτι που ισχυροποιεί τη θέση της Κύπρου στα κέντρα των αποφάσεων.

Στο φετινό φόρουμ ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, κ.κ. Θάνος Μιχαηλίδης και Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης αντίστοιχα, είχαν σημαντικό ρόλο, καθώς συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα πάνελ συζήτησης με αξιόλογους συνομιλητές του τομέα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου έλαβε μέρος στη συζήτηση “Destinations – From Good To Great”. Μία θεματική που έστελνε το μήνυμα πως οι μεσογειακοί προορισμοί δεν πρέπει να εφησυχάζονται με το μέτριο, αλλά να επιδιώκουν το σπουδαίο. Η ανταλλαγή απόψεων των συνομιλητών, πραγματεύθηκε το θέμα του υπερτουρισμού. Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως μπορεί να θεωρούμε πως ο τουρισμός επιφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα, όπως η αναψυχή και οικονομική ευημερία, αλλά η αύξηση των επισκεπτών σε ένα προορισμό μπορεί να προκαλέσει και αρνητικές επιπτώσεις. “Πρέπει να στραφούμε σε ένα προϊόν πιο υπεύθυνο, αυθεντικό και με αποκλειστικές εμπειρίες, που ταυτόχρονα θα σέβεται το περιβάλλον. Η καινοτομία και επιχειρηματικότητα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μετασχηματισμό του τομέα στη νέα εποχή που προδιαγράφεται, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε πιο βιώσιμες πρακτικές για ένα πιο εναλλακτικό προϊόν από ότι συνηθίσαμε”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.

Ο κ. Ρουσουνίδης συμμετείχε με τη σειρά του στο πάνελ “Mediterranean life – Pitching Session For New Ideas”, σε μία συζήτηση που καταπιάστηκε με τη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου και ικανοποιητικού μεσογειακού τρόπου ζωής. “Ο τουρισμός μπορεί να επηρεάσει θετικά τον τρόπο ζωής της περιοχής της Μεσογείου, μέσω ενός τουριστικού προϊόντος που θα δίνει έμφαση στη βιώσιμη φιλοξενία, τα ταξίδια και τις αυθεντικές μεσογειακές εμπειρίες, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές”, σημείωσε ο κ. Ρουσούνιδης στην τοποθέτησή του.

Η διοίκηση του ΠΑΣΥΞΕ, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικά στελέχη του τομέα από διάφορες κουλτούρες, που μοιράζονται όμως το ίδιο πάθος για τον μεσογειακό τουρισμό, τα ταξίδια και τη φιλοξενία, αλλά και να αντλήσει γνώση και τάσεις που θα ενισχύσουν τις εθνικές προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού προϊόντος. Αξιοσημείωτη ήταν η επίσημη συνάντηση του ΠΑΣΥΞΕ με την πρώην Πρόεδρο της Μάλτας, Marie-Louise Coleiro Preca, όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το “child trafficking and child abuse” στην τουριστική βιομηχανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024