Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΒελτιωμένη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης από τον Οκτώβριο

Βελτιωμένη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης από τον Οκτώβριο

Ύστερα από εξαγγελίες ετών και συνακόλουθη πολυετή αναμονή των πολιτών, τον επόμενο Οκτώβριο η βελτιωμένη σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώνει την Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη θα είναι πλέον γεγονός, σύμφωνα […]

Ύστερα από εξαγγελίες ετών και συνακόλουθη πολυετή αναμονή των πολιτών, τον επόμενο Οκτώβριο η βελτιωμένη σιδηροδρομική γραμμή που<...> θα ενώνει την Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη θα είναι πλέον γεγονός, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη. Απώτερος σκοπός μια τέτοιας ενέργειας είναι η αύξηση όχι μόνο της επιβατικής κίνησης ανάμεσα στις δύο εν λόγω πόλεις, αλλά και της τουριστικής.

Οι επιβάτες της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής είναι αναγκασμένοι να περιμένουν αρκετές ώρες το μοναδικό δρομολόγιο της ημέρας, καθώς το ταξίδι, συνολικής διάρκειας 14 ωρών, αρχίζει από την Θεσσαλονίκη με καθημερινή αναχώρηση ενός τρένου Intercity στις 7 το πρωί και καταλήγει στο Πύθιο στις 2 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, οι επιβάτες αλλάζουν τρένο, μετεπιβιβαζόμενοι σε ένα παλιό τούρκικο τρένο, φθάνοντας τελικά Κωνσταντινούπολη στις 9.30 το βράδυ.

Με αποτέλεσμα αυτή η ταλαιπωρία των επιβατών να έχει χρόνο με τον χρόνο αντίκτυπο στη “ζωή” της σιδηροδρομικής γραμμής, και να οδηγείται η ίδια σιγά-σιγά στο “θάνατο”.

Μοναδική ελπίδα και παράλληλα σημάδι αναζωογόνησης της γραμμής παραμένει η νεολαία της Δυτικής Ευρώπης, που κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάνει αισθητή την παρουσία της στο Πύθιο και δίνει κατ` αυτό τον τρόπο μια παράταση ζωής στο σταθμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024