Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚρήτη: Συνεργασία αγροτών και ξενοδόχων

Κρήτη: Συνεργασία αγροτών και ξενοδόχων

Να συνεργασθούν αποφάσισαν οι αγρότες και οι ξενοδόχοι της Κρήτης βάζοντας τις βάσεις στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών του νομού και στον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων […]

Να συνεργασθούν αποφάσισαν οι αγρότες και οι ξενοδόχοι της Κρήτης βάζοντας τις βάσεις στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών του<...> νομού και στον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νικηφόρο Λαμπρινό.

Αυτή η κίνηση ανάμεσα στις δύο πλευρές αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς από τη μια τα ξενοδοχεία θα προμηθεύονται με πολύ καλά και ποιοτικά προϊόντα, ενώ από την άλλη και οι αγρότες θα αποκτήσουν ένα επιπλέον εισόδημα, τονίζουν τα τοπικά δημοσιεύματα. «Νομίζω ότι σήμερα μπήκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ενώ είναι σίγουρο, πως θα υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα, την ποσότητα και το χρόνο παράδοσης για να αισθάνονται ασφαλείς και οι παραγωγοί, αλλά και οι ξενοδόχοι. Μιλάμε δηλαδή για τη λεγόμενη συμβολαιακή γεωργία, την οποία πιθανότατα θα ακολουθήσουμε στο άμεσο μέλλον», σημείωσε ο κ. Λαμπρινός σε τοπική εφημερίδα. Μάλιστα ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού Ηρακλείου τόνισε πως ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει μια τέτοια συνεργασία, αφού και τώρα είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για την Κρήτη, η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια συμφωνία θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Όπως λέει άλλωστε ο κ. Λαμπρινός αυτό αποτελεί μια κοινή διαπίστωση, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως οι τουρίστες που επιστρέφουν στις χώρες τους, όταν έρχονται σε επαφή με τα κρητικά προϊόντα κάνουν και την καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό, ενώ αναζητούν στα σούπερ- μάρκετ να αγοράσουν τα κρητικά προϊόντα. «Όπως ξέρετε κάθε μέρα σερβίρονται χιλιάδες γεύματα στις ξενοδοχειακές μονάδες και μάλιστα αυτές οι καταναλώσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες με το all- inclusive. Αν αυτό συνδυαστεί με τα κρητικά προϊόντα, των οποίων είναι γνωστή η αξία τους, αφού σχεδόν κατέχουν θέση ισάξια των βιολογικών, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι μια τέτοια συμφωνία για όλους», τόνισε ο κ. Λαμπρινός.

Από την πλευρά του ο κ. Σπυριδάκης στάθηκε στο γεγονός πως μέχρι σήμερα τα ξενοδοχεία προμηθεύονταν από το εξωτερικό με κτηνοτροφικά προϊόντα στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ αρκετά ψώνιζαν από ξένες αγορές και με οπωροκηπευτικά. «Σε ό,τι αφορά τα κτηνοτροφικά προϊόντα, η κατανάλωσή τους από τα ξενοδοχεία είναι ως επί το πλείστον εισαγωγής από χώρες του εξωτερικού. Ενώ σε ό,τι αφορά τα οπωροκηπευτικά συζητήσαμε την υφιστάμενη κατάσταση και καταλήξαμε θέλω να πιστεύω σε μια σχέση εμπιστοσύνης και επαφής. Θεωρώ ότι είναι μια συμφωνία που θα αποδειχτεί επικερδής και για τις δύο πλευρές».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024