Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Θεσσαλονίκη συναντά την Ιαπωνική Pop Κουλτούρα, τέχνη και παράδοση
Εκδηλώσεις

Η Θεσσαλονίκη συναντά την Ιαπωνική Pop Κουλτούρα, τέχνη και παράδοση

Η AnimeCon: Run Thessaloniki V πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, συγκεντρώνοντας 4.000+ επισκέπτες. Η εκδήλωση, που ξεκίνησε το 2013, περιελάμβανε workshops και ειδικά αφιερώματα, υποστηριζόμενη από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η AnimeCon: Run Thessaloniki V στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε το 2013 από την καλλιτεχνική ομάδα δημιουργίας manga, Mangatellers και φέτος συγκέντρωσε πάνω από 4.000 επισκέπτες.

Στην φετινή εκδήλωση την παράσταση έκλεψαν οι πλούσιες attractions με ομοιώματα από ήρωες διάσημων manga και anime σειρών.

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της Ιαπωνικής Παράδοσης είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε workshops καλλιγραφίας Ιαπωνικών Kanji, Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών και εκμάθησης τεχνικής δημιουργίας Sushi από την Oriental Express.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν ένα ειδικό αφιέρωμα στον Ιαπωνικό Κινηματογράφο σε συνεργασία με το τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ειδικός χώρος, όπου παρουσιάστηκε live η κατασκευή ενός παραδοσιακού Kimono από τον μόδιστρο υψηλής ραπτικής, κ. Γερογιάννη Αθανάσιο.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες για τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, ενώ από το περίπτερο της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό σχετικό με εκπαιδευτικά θέματα και πολιτιστικά δρώμενα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ήρθε animator από studio της Ιαπωνίας! O κ. Levent Kotil μίλησε για την βιομηχανία των anime, την επαγγελματική του καριέρα στο TOEI Studio και πώς μπορεί κάποιος να εργαστεί για studio παραγωγής Anime της Ιαπωνίας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να φωτογραφηθούν με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Parkour, Δημήτρη DK Κυρσανίδη, ο οποίος μίλησε για την αγάπη του στις Anime σειρές και πώς αυτές επηρέασαν την αθλητική του καριέρα.

Η AnimeCon:Run Thessaloniki V είναι η μοναδική εκδήλωση στα Βαλκάνια που εμπιστεύονται διεθνείς καλλιτέχνες της ιαπωνικής Pop κουλτούρας και η Θεσσαλονίκη θεωρείται ως η “καρδιά” των anime & manga στην Ελλάδα, γεγονός που οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της πόλεως μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως βασικοί πυλώνες αυτής της κουλτούρας είναι τα anime (Ιαπωνικά cartoon) και τα manga (Ιαπωνικά κόμικ) που έχουν τεράστια απήχηση στο ηλικιακό group 10 έως 35 ετών, δηλαδή μαθητές, φοιτητές και νέους. Η Θεσσαλονίκη, ως φοιτητούπολη, έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα πυρήνα “αγάπης” προς την Ιαπωνική Pop Κουλτούρα και την Ιαπωνία.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους δημοφιλείς μακρινούς προορισμούς διακοπών για τους Ιάπωνες σύμφωνα με το Βαρόμετρο Tαξιδιών Mεγάλων Aποστάσεων (Long-Haul Travel Barometer) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) και του Eurail. Επίσης οι Ιάπωνες ταξιδεύουν όλο τον χρόνο και ένας προορισμός όπως η Θεσσαλονίκη μπορεί να τους συναρπάσει. Εκθέσεις όπως η AnimeCon:Run Thessaloniki V «συστήνουν» την πόλη στο Ιαπωνικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο και παράλληλα συγκεντρώνουν επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο που αγαπούν την Ιαπωνική Pop κουλτούρα. Άλλωστε οι σχέσεις μας με τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη κ. Χάρη Αλεξόπουλο είναι στενές και εποικοδομητικές”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024