Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαMinoan Lines: Αύξηση των εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2001

Minoan Lines: Αύξηση των εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2001

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Minoan Lines τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2001, παρουσιάζονται βελτιωμένα και ξεπερνούν τα 7 δισ. δραχμές. Τα κέρδη προ αποσβέσεων ανήλθαν στα 900 εκατ. […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Minoan<.> Lines τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2001, παρουσιάζονται βελτιωμένα<...> και ξεπερνούν τα 7 δισ. δραχμές.

Τα κέρδη προ αποσβέσεων ανήλθαν στα 900 εκατ. δρχ. και σημειώθηκε σημαντική αύξηση της κίνησης στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς.

Η θετική εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Minoan Lines για το πρώτο τρίμηνο του 2001 δικαιώνουν απόλυτα τις προβλέψεις της εταιρίας για σταδιακή βελτίωση της κερδοφορίας, με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος και την παραλαβή όλων των υπερσύγχρονων και ταχύτατων πλοίων.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας πλησίασαν τα 7,1 δισ. δρχ. και βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά της προηγούμενης χρονιάς, γεγονός που επετεύχθη, παρά την μείωση των δρομολογίων στην Αδριατική, λόγω της αποδρομολόγησης του F/B Fedra από τη γραμμή της Βενετίας. Η παραλαβή και δρομολόγηση του νεότευκτου H/S/F Prometheus από τον Απρίλιο κάλυψε πλήρως το κενό, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις υπηρεσίες της εταιρίας.

Το τελικό αποτέλεσμα των Μινωικών Γραμμών, είναι βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο αποτέλεσμα της περυσινής περιόδου κατά 688 εκατ. δρχ. παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν αυξημένες αποσβέσεις κατά 424 εκατ. δρχ. Το σημαντικότερο γεγονός του πρώτου τριμήνου ήταν η δρομολόγηση του H/S/F/ Knossos Palace στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιά, που οδήγησε σε εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης σε όλες τις κατηγορίες του μεταφορικού έργου της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση της κίνησης των Μινωικών Γραμμών στους επιβάτες ήταν 47,6% ενώ στα ΙΧ και φορτηγά 24,7% και 27,9% αντίστοιχα, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση κατά 26% των εσόδων στις γραμμές του εσωτερικού.

Η δρομολόγηση του H/S/F Festos Palace από τις αρχές Μαΐου, δίπλα στο Knossos Palace, δημιούργησε το ισχυρότερο δίδυμο πλοίων στην Ελληνική ακτοπλοΐα, εισάγοντας επαναστατικές υπηρεσίες στις θαλάσσιες μεταφορές. Το δύο πλοία πραγματοποιούν το ταξίδι Ηράκλειο – Πειραιά σε 6 μόλις ώρες, που σε συνδυασμό με την μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα, μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμα και το αεροπλάνο.

Τα θετικά μηνύματα από την προτίμηση του επιβατηγού κοινού προς τα νέα ταχύτατα πλοία, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής απόφασης των Μινωικών Γραμμών, για την δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων με πολύ υψηλές ταχύτητες στις γραμμές της Κρήτης.

Η πορεία της εταιρίας, για την πρώτη αυτή περίοδο του έτους, ανακοινώνουν οι Μινωνικές Γραμμές, μας κάνει αισιόδοξους για την επίτευξη των στόχων μας για το 2001, χρονιά που χαρακτηρίζεται από ανανέωση του στόλου των Μινωικών Γραμμών με την απρόσκοπτη εξέλιξη του επενδυτικού προγράμματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024