Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι Βρετανοί προτιμούν τις οικογενειακές διακοπές, η Ελλάδα 5η στις 10 πρώτες χώρες
Έρευνα

Οι Βρετανοί προτιμούν τις οικογενειακές διακοπές, η Ελλάδα 5η στις 10 πρώτες χώρες

Οι Βρετανοί 'baby boomers' προτιμούν τα ενοικιαζόμενα (38,10%). Η πιο δημοφιλής διάρκεια διακοπών είναι 7 ημέρες, με δαπάνη κατά μέσο όρο 200-500 λίρες κατ'άτομο. Το 38% επιλέγει διακοπές στο Ην. Βασίλειο και το 62% το εξωτερικό.

Οι παραδοσιακές οικογενειακές διακοπές μπορεί να έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, αλλά νέες έρευνες δείχνουν ότι τα ταξίδια που περιλαμβάνουν μέλη πολλών γενεών είναι ακόμα δημοφιλή. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε στο Ην. Βασίλειο από την GroupAccommodation.com, το 83% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι αυτές οι διακοπές ήταν μια απολαυστική εμπειρία – με πάνω από το 75% να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να το κάνουν και πάλι στο μέλλον.

Η έρευνα χαρακτήρισε ως οικογενειακά ταξίδια τα ταξίδια αναψυχής που περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις γενιές της ίδιας οικογένειας. Διεξήχθη τον Αύγουστο του 2018, με τη συμμετοχή 670 συμμετεχόντων, που ρωτήθηκαν για τις εμπειρίες τους και τις προτιμήσεις τους σχετικά με τα οικογενειακά ταξίδια.

Σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τέτοια οικογενειακά ταξίδια συνήθως έγιναν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ισπανία ήταν ο δημοφιλέστερος διεθνής προορισμός, που αντιστοιχούσε στο 43% του συνόλου των ευρωπαϊκών ταξιδιών, με τη Γαλλία να ακολουθεί, τις ΗΠΑ και την πέμπτη την Ελλάδα με 26%. Όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, η νοτιοδυτική Αγγλία φιλοξένησε σχεδόν το 1/3 όλων των επισκέψεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λιγότερο από το 1/4 (23%) δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν διακοπές με τους φίλους τους από ό,τι με την οικογένεια, αν και είναι εμφανές ένα χάσμα γενεών. Μόνο 1 στους 10 “baby boomers” (ηλικίας 55 ετών και άνω) δήλωσε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, σε αντίθεση με 35% των ερωτηθέντων της “Generation Z” (ηλικίας 24 ετών και κάτω).

Οι γενιές ήταν μοιρασμένες, σε γενικές γραμμές, μεταξύ εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχείων, παρόλο που οι “baby boomers” ήταν η εξαίρεση – σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα – εξέφρασαν σαφή προτίμηση για ιδιωτικά, ενοικιαζόμενα τουριστικά καταλύματα.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης:

  • Το 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι -σε αντίθεση με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας- ήταν υπεύθυνοι για τις διακοπές. Περίπου το 13% είχαν την αίσθηση ότι υπεύθυνος ήταν ο/η σύντροφός τους
  • Η πλειοψηφία των διακοπών (67%) ήταν τουλάχιστον διάρκειας μιας εβδομάδας και κόστισε λιγότερο από 500 λίρες ανά άτομο (56%).
  • Η τιμή, ο καιρός και η ευκολία του ταξιδιού ήταν οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρέασαν την επιλογή του προορισμού

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες σχεδιάζουν ήδη ένα ταξίδι για το 2019, με σχεδόν το 60% να απαντούν ότι ο χρόνος που περνούν με τους αγαπημένους τους ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας στην απόφασή τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023