Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο δημαρχείο της Αθήνας ο πρώτος κάθετος κήπος

Στο δημαρχείο της Αθήνας ο πρώτος κάθετος κήπος

Την είσοδο του Δημαρχείου του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων 22 «στολίζει» ο πρώτος κάθετος κήπος της Αθήνας, ο οποίος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου πράσινου πολιτισμικού φεστιβάλ της Αθήνας, […]

Την είσοδο του Δημαρχείου του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων 22 «στολίζει» ο πρώτος κάθετος κήπος της Αθήνας, ο οποίος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου πράσινου πολιτισμικού φεστιβάλ της Αθήνας, του Green<...>Design Festival.

Το Green Design Festival αποτελεί μια πρωτότυπη, υπαίθρια, δωρεάν πολιτισμική δράση, που διοργανώνεται από το μη-κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό φορέα Brainlab υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ολόκληρη η πόλη της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ζωντανό διαδραστικό χώρο ιδεών και προτάσεων για το πώς η ζωή μας και η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο πράσινη και φιλική.

Μία από τις πιο ξεχωριστές δράσεις του Green Design Festival αποτελεί ο κάθετος κήπος, που έχει κατασκευαστεί στην πρόσοψη του κτιρίου του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων.

Έχει διαστάσεις 2 μέτρα x 1,50 μέτρα x 4 μέτρα ύψος περίπου και τα φυτά, που έχουν επιλεχθεί για την κατασκευή του, είναι ανθοφόρα και αειθαλή, προσαρμοσμένα στις εδαφικές και κλιματικές συνθήκες του κέντρου της πόλης. Παράλληλα, λειτουργεί σύστημα αυτόματου ποτίσματος για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών, αλλά και για εξοικονόμηση νερού.

Στόχος των διοργανωτών είναι ο κάθετος κήπος της Αθήνας – ο οποίος και θα παραμείνει στο κτίριο μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ – να αποτελέσει παράδειγμα για την ανάληψη ανάλογων δράσεων στο μέλλον, καθώς τα οφέλη για το περιβάλλον και την αισθητική εικόνα της πόλης είναι πολλά.

Ένας κάθετος κήπος δρα ευεργετικά στο περιβάλλον, διότι τα φυτά δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα και εκλύουν οξυγόνο, απορροφούν βλαβερούς ατμοσφαιρικούς ρύπους και μειώνουν τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δροσίζοντας τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου.

Τέλος, αναβαθμίζει αισθητικά την εικόνα της πόλης, καθώς καλύπτει με οικολογικό τρόπο και σε μικρό χρονικό διάστημα τις άχρωμες επιφάνειες των κτιρίων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024