Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤραγική η απαξίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα νησιά της Δωδεκανήσου
Γιώργος Νικητιάδης

Τραγική η απαξίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα νησιά της Δωδεκανήσου

Τριτοκοσμική κατάσταση επικρατεί στις μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα νησιά και τα αεροδρόμια της Δωδεκανήσου, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Νικητιάδης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής επισημαίνει ότι «γενικώς διαπιστώνεται τραγική απαξίωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας…

Τριτοκοσμική κατάσταση επικρατεί στις μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα νησιά και τα αεροδρόμια της Δωδεκανήσου, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Νικητιάδης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό<...>Εσωτερικών. Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής επισημαίνει ότι «γενικώς διαπιστώνεται τραγική απαξίωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, η οποία αντί να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται, συρρικνώνεται επικινδύνως σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα προηγουμένων δεκαετιών, παρά τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες».

Τονίζει ιδιαιτέρως ότι «αντί της μέριμνας που απαιτείται για την άρτια στελέχωση των υπηρεσιών, διαπιστώνεται ότι η ηγεσία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της και αναλώνεται σε μεθοδεύσεις για επιλεκτικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις Αρχιπυροσβεστών, προφανώς ημετέρων, σε υπηρεσίες της αρεσκείας τους, καταστρατηγώντας τις ισχύουσες διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων και κανονισμών».

Ο κ. Νικητιάδης τονίζει επίσης ότι “η υφιστάμενη κατάσταση, όπως διατυπώνεται και στις ανακοινώσεις της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ρόδου και Δωδεκανήσου, όχι μόνον δημιουργεί κινδύνους για απρόβλεπτες συνέπειες σε περιπτώσεις πυρκαγιών, αλλά πολύ περισσότερο αναδεικνύει μια εγκληματική πολιτική που εξακολουθεί να εφαρμόζεται”.

Επισημαίνει μάλιστα στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών ότι “είναι αδιανόητο, η περσινή τραγική εμπειρία που έζησε η χώρα μας εξαιτίας αυτής της πολιτικής, να συνεχίζεται χωρίς αιδώ και με πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες που έχει στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, στον διασυρμό της χώρας διεθνώς” και τον καλεί να αντιμετωπίσει αμέσως τα προβλήματα στη Δωδεκάνησο, δεδομένου ότι αφορούν μια νησιωτική περιοχή της χώρας μας, η οποία πέραν του πολιτιστικού και φυσικού της πλούτου αποτελεί διεθνή πόλο τουριστικής έλξης. Επιπροσθέτως η ιδιαιτερότητα του νησιώτικού χώρου είναι γνωστή καθώς και η αδυναμία ενίσχυσης των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων σε έκτατες περιπτώσεις, σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024