Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝικητιάδης στη συζήτηση του προϋπολογισμού: “Καταντήσατε τη χώρα μη ελκυστική στους εργαζόμενους”
Τουριστική πολιτική

Νικητιάδης στη συζήτηση του προϋπολογισμού: “Καταντήσατε τη χώρα μη ελκυστική στους εργαζόμενους”

nikitiadis

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής έθιξε ένα σημαντικό ζήτημα σχετικά με την έλλειψη ενός αναπτυξιακού μοντέλου στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, επικεντρώνοντας στον τομέα του τουρισμού. Αναφέρθηκε ειδικά στην ανάγκη ανάδειξης του τομέα αυτού μέσω συγκριτικών στοιχείων εσόδων από την ξενοδοχειακή βιομηχανία, αναφέροντας παραδείγματα από διεθνείς προορισμούς.

Για έναν προϋπολογισμό από τον οποίο απουσιάζει πλήρως το αναπτυξιακό μοντέλο, που δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια και δεν έχει κανένα όραμα για τη χώρα, επέκρινε την Κυβέρνηση ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Γιώργος Νικητιάδης, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού του 2024 στη Βουλή, ως πρώτος κατά προτεραιότητα  ομιλητής του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε παραλλήλως την πλήρη αδιαφορία που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση  στον τομέα του τουρισμού, που συμβάλει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι το Σχέδιο του Προϋπολογισμού 2024, αγνοεί το γεγονός ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει πέσει από το 2006 έως τώρα 30 ποσοστιαίες μονάδες. Ταυτοχρόνως ο κ. Νικητιάδης σημείωσε με νόημα πως, “και πέραν των μισθών, των τεράστιων ανισοτήτων, του αφανισμού της μεσαίας τάξης, και της πρωτοφανούς αναδιανομής υπέρ των ολίγων, παλεύουμε ακόμη για δικαιώματα που θεωρούσαμε απολύτως κατοχυρωμένα.  Παλεύουμε ακόμη για να μην μας παρακολουθεί η Κυβέρνησή μας και όχι μόνο εμάς και άλλους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και στελέχη της άμυνας και της δικαιοσύνης της χώρας”.

Τονίζοντας την πλήρη απουσία μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από το Σχέδιο του Προϋπολογισμού 2024, ο τέως υφυπουργός παρατήρησε ότι “ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην χώρα μας, είναι πολλαπλάσιος από όλες τις χώρες της ΕΕ. Ούτε εισερχόμενος  είναι, ούτε σε εξωγενείς παράγοντες οφείλεται. Οφείλεται στα μπαλώματα. Με τα καλάθια και τα pass και τις ψευδοεκπτώσεις της μόνιμης – μη μόνιμης έκπτωσης του 5% δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια”. Παράλληλα, έκανε αναφορά στα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου στην απουσία αναπτυξιακού μοντέλου για τη χώρα από τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους και έφερε ως παράδειγμα τον τομέα του τουρισμού όπου “στην Καραϊβική ένα δωμάτιο σε ένα 5άστερο ξενοδοχείο έχει τζίρο 353.958 ευρώ. Στη Μαγιόρκα, το ίδιο δωμάτιο ‘τζιράρει’ το χρόνο 282.899 ευρώ. Στην Ελλάδα, στη Ρόδο το ίδιο δωμάτιο ‘τζιράρει’  60.136 ευρώ.  Καταλαβαίνετε ότι η Ρόδος και η Κως και άλλα μέρη μας είναι πολύ πιο ελκυστικά, αλλά έχουν τζίρο το 1/6;  Τα βλέπει κάποιος αυτά για να δει πώς θα τα θεραπεύσουμε; Υπάρχει έστω και υποψία για τα τόσο σοβαρά θέματα στον προϋπολογισμό;”. 

Σε ένα άλλο σημείο όπου στάθηκε ο κ. Νικητιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ήταν η πλήρη έλλειψη “πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού”, φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός κατά στις Προγραμματικές Δηλώσεις του. Ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως “θέλετε να μάθετε,  που το γνωρίζετε, αλλά δε σας βολεύει να το ομολογήσετε, τι σημαίνει εκσυγχρονισμός; Εκσυγχρονισμός είναι το ΑΣΕΠ που δεν ψηφίσατε όταν το έφερε το ΠΑΣΟΚ. Εκσυγχρονισμός είναι το ΕΣΥ. Εκσυγχρονισμός είναι η Διαύγεια, το Open Gov, η δημιουργία των Ανεξάρτητων Αρχών που εσείς δε βλέπετε με καλό μάτι. Εκσυγχρονισμός είναι η αιρετή Νομαρχία και Περιφέρεια. Αυτά είναι εκσυγχρονισμός. Πείτε μου κύριοι συνάδελφοι,  ποιόν εκσυγχρονισμό και μάλιστα πολυδιάστατο φέρνει ο προϋπολογισμός σας;”.

Τέλος ο Δωδεκανήσιος βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έχει καταντήσει τη χώρα μη ελκυστική για τους εργαζόμενους, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ ακόμη και το Δημόσιο δεν είναι ελκυστικός εργοδότης και η εύρεση εργαζομένων σε αυτό είναι μια πρόκληση των επόμενων ετών, αφού το 50% επιτυχόντων προσφάτου διαγωνισμού για πρόσληψη, δεν αποδέχθηκε το διορισμό του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024