Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔύο τα μοιραία λάθη που οδήγησαν σε συντριβή το Boeing της Helios Airways

Δύο τα μοιραία λάθη που οδήγησαν σε συντριβή το Boeing της Helios Airways

Στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμιά μηχανική βλάβη στο Boeing της Helios Airways, που συνετρίβη στις 14 Αυγούστουστο Γραμματικό και οδήγησε στο θάνατο 121 άτομα, αλλά ότι πραγματοποιήθηκαν 2 μοιραία […]

Στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμιά μηχανική βλάβη στο Boeing της Helios Airways, που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου<...>στο Γραμματικό και οδήγησε στο θάνατο 121 άτομα, αλλά ότι πραγματοποιήθηκαν 2 μοιραία λάθη, κατέληξε η Ελληνική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμα της η `Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία`.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η επιτροπή αξιολόγησης των αιτιών του δυστυχήματος έχει καταλήξει στις δύο αιτίες του:

  1. Ο διακόπτης συμπίεσης είχε τελικά αφεθεί από τον τεχνικό της αεροπορικής εταιρίας `Helios` στη θέση “Manual” κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επισκευαστική βάση (με τεχνητή συμπίεση ώστε να διαπιστωθεί η σωστή λειτουργία του συστήματος). Ο έλεγχος αυτός έγινε έπειτα από παρατήρηση για σχετική βλάβη ακριβώς την προηγουμένη της μοιραίας πτήσης. Σε νορμάλ λειτουργία του αεροσκάφους, ο διακόπτης πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε στη θέση “Auto” ώστε η συμπίεση της καμπίνας να επιτυγχάνεται αυτόματα.
  2. Από την επιτροπή διαπιστώθηκε επίσης ότι τα μέλη του πληρώματος διακυβέρνησης του αεροσκάφους, εκτελώντας ελλιπώς τους προβλεπόμενους ελέγχους, δεν αντελήφθησαν ότι ο διακόπτης συμπίεσης ήταν σε λάθος θέση. Αυτό τελικώς είχε ως αποτέλεσμα το Boeing κατά την άνοδό του να μην συμπιεσθεί επαρκώς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η αναπαράσταση της μοιραίας πτήσης, στην οποία, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής, κ. Ακριβού Τσολάκη, θα υπάρχουν συγκυβερνήτης και κυβερνήτης, πλήρωμα και οι μόνοι επιβάτες θα είναι τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024