Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαOlympic Catering ΑΕ: Από τις ζημιές στην κερδοφορία

Olympic Catering ΑΕ: Από τις ζημιές στην κερδοφορία

Σε 1,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας Olympic Catering ΑΕ στη χρήση του 2003 έναντι ζημιών 11,98 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σημαντικό στοιχείο για […]

Σε 1,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας Olympic Catering ΑΕ στη χρήση του 2003 έναντι ζημιών<...> 11,98 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σημαντικό στοιχείο για το προσδιορισμό της κερδοφορίας της εταιρίας είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιβάρυνση της με σχετικά υψηλές αποσβέσεις ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, απόρροια του επενδυτικού προγράμματος της μετεγκατάστασης της στο νέο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Σε επίπεδο κερδών προ αποσβέσεων και φόρων τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2003 ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 41,6 εκατ. ευρώ έναντι 45,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η εν λόγω μείωση προήλθε αφενός από τη διακοπή της δραστηριοποίησης της εταιρίας σε μη αποδοτικές συμβάσεις νοσηλευτικού Catering και αφετέρου από την πρόσκαιρη μείωση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, απόρροια του πολέμου στο Ιράκ και της εμφάνισης του υιού SARS. Για τη χρήση του 2004, η εταιρία έχει ήδη καταρτίσει συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει τα εξής:

  • Προγραμματισμός υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού για την υποστήριξη της αυξημένης ζήτησης στην αεροτροφοδοσία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, δεδομένου του μεγάλου μεριδίου αγοράς που κατέχει η εταιρία στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
    Επέκταση της ως προς την αεροτροφοδοσία σε περιφερειακά αεροδρόμια.
  • Διεύρυνση της παρουσίας της σε κλειστές αγορές εστίασης, αρχής γενομένης από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.
  • Κατάρτιση μακροπρόθεσμων συμβάσεων τροφοδοσίας μεγάλου όγκου στο κλάδο του food service, προς ξενοδοχεία, εστιατόρια και Catering (HORECA).
  • Ανάληψη συμβάσεων εστίασης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Δραστηριοποίηση της στην εστίαση εκδηλώσεων σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρίες.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024