Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕπέστρεψε στην κεδροφορία η Olympic Catering

Επέστρεψε στην κεδροφορία η Olympic Catering

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Olympic Catering το εννεάμηνο του 2003. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας ανήλθαν σε 2,162 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,859 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. […]

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Olympic Catering το εννεάμηνο του 2003. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας ανήλθαν<...> σε 2,162 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,859 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων ανήλθαν σε 4,170 εκατ. ευρώ στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι η εταιρία επιβαρύνεται με υψηλές αποσβέσεις, απόρροια του επενδυτικού της προγράμματος μετεγκατάστασης στο νέο αεροδρόμιο Αθηνών.

Η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρίας κατά το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οφείλεται μεταξύ άλλων στην εξομάλυνση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης, η οποία είχε πληγεί κατά το πρώτο εξάμηνο από τον πόλεμο στο Ιράκ και την εμφάνιση του υιού SARS και στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της εταιρίας.

Τέλος οι στρατηγικοί στόχοι της εταιρίας κάνουν λόγο και για βελτίωση του κύκλου εργασιών και της αποδοτικότητας στις εκμεταλλεύσεις χώρων εστίασης σε κλειστές αγορές, καθώς και επέκταση σε περιφερειακά αεροδρόμια. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των χώρων εστίασης στα αεροδρόμια (πλην ΑΙΑ) καθώς και η προϊοντική αναβάθμισή τους.

Επιπλέον, η Olympic Catering ανέλαβε την εκμετάλλευση των χώρων εστίασης στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, συμμετέχει στη κοινοπραξία η οποία εκμεταλλεύεται την εστίαση στα γραφεία του οργανισμού Αθήνα 2004, ενώ εξετάζει την ανάληψη και άλλων εκμεταλλεύσεων κλειστών αγορών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024