Το Hotel Study 2003, που αναφέρεται σε στοιχεία της χρήσεως 2002, επιβεβαιώνει την πτωτική πορεία της κερδοφορίας των ελληνικών ξενοδοχείων. Βασική αιτία της πορείας αυτής είναι…
Το Hotel Study, που αναφέρεται σε στοιχεία της χρήσεως 2002, επιβεβαιώνει την πτωτική πορεία της κερδοφορίας των ελληνικών ξενοδοχείων<...>. Βασική αιτία της πορείας αυτής είναι η πτώση του μέσου εσόδου ανά διαθέσιμο δωμάτιο κατά 5 έως 10% περίπου.
Η μελέτη Hotel Study γίνεται από την JBR Hellas υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ και σε συνεργασία με το Travel Daily News.
Ο ακόλουθος πίνακας αναφέρεται σε ένα επιλεγμένο δείγμα ξενοδοχείων που συμμετείχαν σε 2 συνεχόμενα Hotel Studies και δείχνει συνοπτικά την εικόνα.
Πηγή: Hotel Study 2003, JBR Hellas
“H εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από την πτώση του βασικού δείκτη κερδοφορίας GOPPAR (GOP per available room) κατά 5%, αλλά και από την πληθώρα των αναλυτικών στοιχείων που παρατίθενται στις 50 σελίδες της μελέτης”, τονίζει ο Δρας Aρης Ίκκος, Γενικός Διευθυντής της JBR Hellas, που διεξάγει την έρευνα.
Η μελέτη αφορά στο σύνολο των ξενοδοχείων αλλά και στις επιμέρους κατηγορίες:
- Πολυτελείας
- Α κατηγορίας
- Β κατηγορίας
- Γ κατηγορίας
- ξενοδοχεία Πόλης, – De Luxe και Α κατηγορίας
- ξενοδοχεία Resort, – De Luxe και Α κατηγορίας
Για περισσότερες πληροφορίες Hotel Study 2003
Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.
Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.