Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΑναβάθμιση του Ραντάρ της ΥΠΑ

Αναβάθμιση του Ραντάρ της ΥΠΑ

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης δρομολογείται η τελική υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης, που αφορά την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του Συστήματος Επεξεργασίας […]

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης δρομολογείται η τελική υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης, που αφορά την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του Συστήματος Επεξεργασίας Σχεδίων Πτήσεων και Δεδομένων Radar (Pallas 3G), της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. “Βάζουμε τέλος στην περίοδο εγκατάλειψης, απαξίωσης και διάλυσης, που ακολουθήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Προωθούμε τις αναγκαίες λύσεις και στον κρίσιμο, για την οικονομία και τον τουρισμό, τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας. Στόχος μας είναι να ανταποκρίνεται στο ακέραιο στις σύγχρονες απαιτήσεις των υπηρεσιών αεροναυτιλίας”, τονίζει σε δήλωση του υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης. Το έργο αναβάθμισης του συστήματος είναι εξαιρετικά χρήσιμο και ενισχύει την ασφάλεια των πτήσεων, τη διαχείριση της Εναέριας Κυκλοφορίας και την παροχή υπηρεσιών Αεροναυτιλίας στο ΑΤΗΝΑΙ FIR / HELLAS UIR. Η αναβάθμιση του προαναφερόμενου συστήματος στην τελική φάση υλοποίησης εξυπηρετεί:

  • Την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών Αεροναυτιλίας (CNS/ATM), ώστε να υφίσταται απρόσκοπτη διαχείριση της εναέριας  κυκλοφορίας.
  • Την ικανοποίηση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος των  απαιτήσεων του Διεθνούς  Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)
  • Την ικανοποίηση των υποχρεωτικών για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανονισμών και των κανόνων εφαρμογής  του κανονιστικού πλαισίου του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (SES), που αφορούν την παροχή Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024