Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΝέο πρόγραμμα σπουδών στη Διαχείριση Κρουαζιερόπλοιων από το Alpine Center
Το πρόογραμμα, διάρκειας 13 εβδομάδων, ξεκινά στις 18 Απριλίου 2011

Νέο πρόγραμμα σπουδών στη Διαχείριση Κρουαζιερόπλοιων από το Alpine Center

Με όλο και περισσότερα πλοία να κατακτούν τις θάλασσες και περισσότερους επιβάτες να επιζητούν διακοπές σε κρουαζιερόπλοιο, η βιομηχανία της κρουαζιέρας γνωρίζει άνοδο και μαζί της αυξάνεται και η ανάγκη […]

Με όλο και περισσότερα πλοία να κατακτούν τις θάλασσες και περισσότερους επιβάτες να επιζητούν διακοπές σε κρουαζιερόπλοιο, η βιομηχανία της<...> κρουαζιέρας γνωρίζει άνοδο και μαζί της αυξάνεται και η ανάγκη για καταρτισμένο προσωπικό. Το Alpine Center, Ελβετικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ξενοδοχειακού και Τουριστικού Μάνατζμεντ στην Ελλάδα ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα σπουδών στη Διαχείριση Κρουαζιερόπλοιων.

Η κα Katy Taveira, η οποία πρόσφατα διορίστηκε επικεφαλής καθηγήτρια του τμήματος στο Alpine Center, μιλά για την οκταετή επαγγελματική εμπειρία της σε μία από τις κυριότερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως: “Η εργασία μου στα κρουαζιερόπλοια με προκαλούσε καθημερινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μου προσέφερε την πιο συναρπαστική εμπειρία της ζωής μου. Ταξιδεύεις ανά τον κόσμο, συναντάς τους πιό ξεχωριστούς ανθρώπους από όλη την υφήλιο (πλήρωμα και επιβάτες) και αποκτάς ανεκτίμητη εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών και επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα της ειδικότητάς σου. Η δουλειά στο κρουαζιερόπλοιο θα σε κάνει δυνατότερο και μαζί με μια εξαιρετική ομάδα που θα σε στηρίζει, θα συμβάλλεις στο να μεταμορφωθούν οι διακοπές των επιβατών σε όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Προαγωγές, εκπαίδευση, επισκέψεις σε εξωτικά λιμάνια είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που θα αποκομίσεις. Στο όγδοο έτος της καριέρας μου, μου προσφέρθηκε προαγωγή και η θέση της διευθύντριας του πλοίου, αλλά ήταν η εποχή που είχα αποφασίσει να αφήσω τη βιομηχανία των κρουαζιέρων και να εγκατασταθώ κάπου μόνιμα για να κάνω οικογένεια. Θεωρώ ότι η εμπειρία που αποκόμισα εργαζόμενη στα κρουαζιερόπλοια ήταν ανεκτίμητη και μου έδωσε την ευκαιρία να βρω δουλειά στην στεριά σχετικά εύκολα. Ήμουν ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση για την ίδια δουλειά. Συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα να δουλέψουν σε κρουαζιερόπλοιο. Και μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το επάγγελμα αυτό είναι αρκετά επικερδές!”.

Η κα Taveira συνέβαλε στο σχεδιασμό του προγράμματος διάρκειας 13 εβδομάδων που ξεκινά στο Alpine Center στις 18 Απριλίου 2011. Τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη είναι, μεταξύ άλλων, η βιομηχανία των κρουαζιέρων, οι αρχές κρουαζιερόπλοιων, η ασφάλεια και προστασία, η ζωή εν πλω, η οργάνωση και λειτουργία τροφοδοσίας, η οργάνωση και λειτουργία υπηρεσίας υποδοχής, η εξυπηρέτηση πελατών και η αποτελεσματική επικοινωνία. Το Alpine συνεργάζεται στενά με διεθνείς εταιρείες κρουαζιερόπλοιων μέσω των συνεργατών του GM&S και θα συνδράμει τους σπουδαστές στη εύρεση της κατάλληλης πρακτικής άσκησης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος σπουδών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024