Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤα βήματα διεκδίκησης της ΕΧΡΟ 2008 συνεχίζονται

Τα βήματα διεκδίκησης της ΕΧΡΟ 2008 συνεχίζονται

Στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας Διεκδίκησης της ΕΧΡΟ 2008 και της Κοινοπραξίας των εταιριών που ετοιμάζει το φάκελο υποψηφιότητας, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης τόνισε ότι τα βήματα διεκδίκησης της ΕΧΡΟ 2008 συνεχίζονται…

Στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας Διεκδίκησης της ΕΧΡΟ 2008 και της Κοινοπραξίας των εταιριών που ετοιμάζει το φάκελο υποψηφιότητας, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης<...> τόνισε ότι τα βήματα διεκδίκησης της ΕΧΡΟ 2008 συνεχίζονται και πρότεινε ως κεντρική ιδέα του θέματος της ΕΧΡΟ τον τίτλο “ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ, Ανθρώπινα Δίκτυα Γνώσης Γεωργίας Διατροφής”, πρόταση που έγινε δεκτή.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “Η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας μαζί με την ομάδα που προετοιμάζει το φάκελο υποψηφιότητας, θα έχει ως αντικείμενο την απάντηση σε κάποια πολιτικά ερωτήματα, όπως π.χ., τους τρόπους μετεξέλιξης της Συντονιστικής Επιτροπής σε φορέα διοργάνωσης, την επεξεργασία του θέματος της ΕΧΡΟ – έχουμε προσεγγίσει τρεις ενότητες, η μία είναι Γεωργία – Διατροφή, η άλλη είναι Τέχνη – Πολιτισμός και η άλλη είναι Οικονομία – Εμπόριο.`

Σήμερα η αντιπροσωπία της Εκτελεστικής Γραμματείας επισκέπτεται τα γραφεία του ΒΙΕ στο Παρίσι, μαζί με εκπροσώπους της ομάδας του φακέλου υποψηφιότητας όπου θα συζητήσει με το ΒΙΕ τέσσερα βασικά θέματα. Όπως τόνισε ο υπουργός “το πρώτο είναι η προσέγγιση της κεντρικής ιδέας. Εμείς ξεχωρίζουμε κατ` αρχήν το θέμα της Γεωργίας και της Διατροφής με τίτλο `ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ, Ανθρώπινα Δίκτυα Γνώσης Γεωργίας Διατροφής`. Το δεύτερο θέμα είναι η απάντηση γιατί θέλουμε να κάνουμε την ΕΧΡΟ στη Θεσσαλονίκη. Το τρίτο θέμα είναι το σύστημα προβολής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και το τέταρτο θέμα είναι μια προσέγγιση του ΕΧΡΟsite από αρχιτεκτονική πλευρά. Πρέπει σιγά-σιγά να αρχίζουμε να εξετάζουμε την αρχιτεκτονική πλευρά της ΕΧΡΟ.”
“Επίσης να σημειώσω πως στις 28 Ιανουαρίου, δηλαδή, σε λίγες μέρες, τελειώνει ο διαγωνισμός για το σήμα της ΕΧΡΟ και έχει ήδη ανακοινωθεί ο διαγωνισμός για το Σύμβουλο Διεκδίκησης, ο οποίος θα πλαισιώσει την Εκτελεστική Γραμματεία και θα μας υποστηρίξει σε πάρα πολλά ζητήματα και ανάμεσα σε αυτά και στο πακέτο της επικοινωνίας. Εκτιμούμε πως με την παράδοση του φακέλου υποψηφιότητας, το Μάρτιο φέτος, θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε επίσημα την αίτηση με επιστολή του Πρωθυπουργού, τον Απρίλιο ή το Μάιο και θα παρουσιάσουμε πάλι την υποψηφιότητα στη Γενική Συνέλευση του ΒΙΕ τον Ιούνιο του 2003. Ενδιάμεσα θα έχουμε δύο σημαντικά γεγονότα. Θα έχουμε ένα συμπόσιο με πολλές διεθνείς συμμετοχές στη Θεσσαλονίκη για την ΕΧΡΟ του 2008, σε συνεργασία με το ΒΙΕ. Θα έχουμε μία νέα επίσκεψη στο Παρίσι, όπου θα συζητήσουμε τους κανόνες του παιχνιδιού με τις άλλες συνυποψήφιες πόλεις και μία Ημερίδα για τα έργα της ΕΧΡΟ, την οποία θα διοργανώσει η Εκτελεστική Γραμματεία, πιστεύουμε αρχές Απριλίου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024