Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΘετική η αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης

Θετική η αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης

Την πολύ σημαντική πρόοδο στις προετοιμασίες που αφορούν στην υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση της ΕΧΡΟ του 2008 σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΒΙΕ Βινσέντε Λοσερτάλες

Την πολύ σημαντική πρόοδο στις προετοιμασίες που αφορούν στην υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση της ΕΧΡΟ του 2008 σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΒΙΕ Βινσέντε Λοσερτάλες<...>, ο οποίος επεσήμανε ότι «όλα πάνε καλά, αν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι και την τελική αξιολόγηση του φακέλου». Ο κ. Λοσερτάλες, συναντήθηκε χθες το πρωί με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΧΡΟ 2008, καθώς και την κ. Μίνα Μίσσα, εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΒΙΕ (υπάλληλος ΥΠΕΞ).

Ο γ.γ. του ΒΙΕ, αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του φακέλου υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης, δήλωσε «Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο των προετοιμασιών, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δουλεύουμε σε σταθερές βάσεις. Μπορώ να σας πω από τη σημερινή μας συζήτηση ότι η ομάδα που βρίσκεται γύρω από τον υπουργό, εργάζεται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι έχει πραγματοποιήσει πολύ σημαντική πρόοδο σε όλα τα θέματα που αφορούν την ΕΧΡΟ. Συγκεκριμένα, έγινε μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά το χώρο διεξαγωγής της ΕΧΡΟ, τα διάφορα έργα υποδομής που απαιτούνται, το χώρο διαμονής, τα ξενοδοχεία, τον αριθμό των επισκεπτών».

Ο κ. Λοσερτάλες τόνισε ότι πολύ θετική ένδειξη που καθιστά ισχυρή την υποψηφιότητα αποτελεί η συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων και η θετική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η οποία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, ανέρχεται σε πολύ υψηλά ποσοστά. Αν και δεν θέλησε ν α σχολιάσει, σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, τις υποψηφιότητες της Σαραγόσα ή της Τεργέστη, επεσήμανε ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε υποψήφια πόλη με σκοπό την ενδελεχή εξέταση όλων των εγγράφων που αφορούν την EXPO. Τέλος, όσον αφορά στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ο γ.γ. του ΒΙΕ είπε ότι « Όντως, ό,τι ήταν να γίνει, έχει γίνει και με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Τόσο ο κ. υπουργός, όσο και η ομάδα γύρω απ` αυτόν, δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται και είναι προφανές ότι έχει συντελεστεί πραγματικά μεγάλη πρόοδος.

Από την πλευρά του ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν μια συνολική αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας, η οποία, σημείωσε, αποτελεί μια δυναμική υπόθεση που θα εμπλουτίζεται μέχρι το τέλος του 2003 και την τελική αξιολόγηση στις αρχές του 2004.

«Είμαστε μία ισχυρή υποψηφιότητα, κάναμε σημαντικά βήματα προόδου στο χρόνο που πέρασε και, με την υποστήριξη του κ. Λοσερτάλες, τις χρήσιμες παρατηρήσεις τις οποίες κάνει, μπορούμε να βελτιώσουμε περισσότερο το φάκελο υποψηφιότητας, μέχρι την τελική κρίση, την τελική παρουσίαση το Δεκέμβριο του 2004. Έχουμε μπροστά μας 18 μήνες προετοιμασίας για την υποψηφιότητα, μέχρι την τελική ψηφοφορία και έχουμε στη συνέχεια -όπως ελπίζω- περίπου 40 μήνες για την προετοιμασία μέχρι την άνοιξη του 2008» κατέληξε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ξενάγησε τον κ. Λοσερτάλες στο ΕΧΡΟHOUSE.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024