Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣχέδιο δημιουργίας ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη και την Β. Ελλάδα για την ΕΧΡΟ 2008

Σχέδιο δημιουργίας ξενοδοχείων στη Θεσσαλονίκη και την Β. Ελλάδα για την ΕΧΡΟ 2008

Έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία ξενοδοχειακών υποδομών τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και ευρύτερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, για να μπορούν να διαμένουν οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην περίοδο λειτουργίας της ΕΧΡΟ 2008

Έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία ξενοδοχειακών υποδομών τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και ευρύτερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, για να μπορούν να<...> διαμένουν οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην περίοδο λειτουργίας της ΕΧΡΟ 2008, όπως δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης αναφερόμενος στην προετοιμασία της περιοχής για την υποδοχή της έκθεσης, επ’ ευκαιρία της συνεδρίασης της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής.

Στην συνεδρίαση επίσης συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τη διεκδίκηση της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2008 όπως η ανάγκη ενεργοποίησης όλων των υφιστάμενων πολιτικών και μη δυνάμεων και την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών για την μέγιστη δυνατή ενίσχυση και προβολή στο εξωτερικό της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι η διυπουργική επιτροπή συζήτησε ευρύτερα την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου που θα περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην ΕΧΡΟ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι η κοινοπραξία που είχε ετοιμάσει τη μελέτη σκοπιμότητας ανέλαβε την προετοιμασία και του φακέλου διεκδίκησης, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερις μήνες. ”Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2003, θα γίνει η επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας με την κατάθεση επιστολής από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στα γραφεία του ΒΙΕ στο Παρίσι και αμέσως μετά θα αρχίσει η διαδικασία της επίσημης διεκδίκησης” επισήμανε και πρόσθεσε ότι η τελική ψηφοφορία στις γενικές συνελεύσεις του ΒΙΕ, για την επιλογή της υποψηφιότητας, θα γίνει από τον Δεκέμβριο του 2003 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004.

Τέλος, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό για τη διεκδίκηση της EXPO, είπε ότι ανέρχεται σε 2.494.497 ευρώ (850 εκατ. δρχ.), επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η πολιτεία εγγυάται τις δαπάνες διεκδίκησης.

Στη συνεδρίαση που συμμετείχαν οι υφυπουργοί Οικονομίας Γιώργος Φλωρίδης, Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης και Μεταφορών και Επικοινωνιών Μανώλης Στρατάκης αποφασίστηκε καταρχήν η προκήρυξη θέσης Οργανωτικού Συμβούλου, αποστολή του οποίου θα είναι η υποστήριξη του εγχειρήματος.
Στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε η διαμόρφωση σχεδίου επαφών στις 82 χώρες μέλη του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (BIE) που εδρεύει στο Παρίσι καθώς και με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών, η ενεργοποίηση των ελληνικών Πρεσβειών στις χώρες-μέλη του ΒΙΕ, η κινητοποίηση του οργανωμένου Απόδημου Ελληνισμού και η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα υπάρξουν εντός του 2003 (ελληνική προεδρία ΕΕ, Σύνοδος Κορυφής, άτυπα συμβούλια κ.α.).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024