Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνδιαφέρον για ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα από Ιάπωνες δημάρχους

Ενδιαφέρον για ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα από Ιάπωνες δημάρχους

Ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα, εξέφρασαν 20 Δήμαρχοι της Ιαπωνίας στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο

Ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα, εξέφρασαν 20 Δήμαρχοι της Ιαπωνίας στον<...> υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας.

Οι Ιάπωνες Δήμαρχοι στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επισημαίνοντας, ότι το ενδιαφέρον των Ιαπώνων είναι έντονο και αναμένεται ότι μεγάλος αριθμός τουριστών από τη χώρα τους θα επισκεφθεί την Ελλάδα κατά την περίοδο των αγώνων. Για τη σημασία που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το λαό της χώρας αυτής, τονίστηκε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γεωργακόπουλου στην Ιαπωνία (τέλη Σεπτεμβρίου) ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον ακόμη και για τα προγράμματα εθελοντισμού των αγώνων.

Παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα ενδιαφέροντα των Ιαπώνων τουριστών υψηλή θέση κατέχουν ο πολιτιστικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός. Μάλιστα, αναφορικά με τον πολιτιστικό τουρισμό, οι Ιάπωνες δήμαρχοι επεσήμαναν το θαυμασμό που υπάρχει για τα ελληνικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας μας.

Οι Ιάπωνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό υπολογίζονται σε 16 εκατομμύρια το χρόνο από τους οποίους 3,5 εκατομμύρια κατευθύνονται σε ευρωπαϊκούς προορισμούς και μόλις 80.000 περίπου επισκέπτονται την Ελλάδα. Για το 2003 υπάρχει η εκτίμηση ότι θα υπάρξει αύξηση 5% περίπου η οποία θα κλιμακωθεί περαιτέρω το 2004 και τα επόμενα χρόνια, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ιαπωνία προς τη χώρα μας, οι δήμαρχοι επεσήμαναν ότι θα συνέβαλε η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών και η επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με τη γλώσσα σε ότι αφορά στην ενημέρωση και πληροφόρηση των Ιαπώνων τουριστών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024