Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΦωτιά σε Airbus της Japan Airlines κατά την προσγείωσή του στο Αεροδρόμιο του Τόκιο
Αεροπορικές εταιρείες

Φωτιά σε Airbus της Japan Airlines κατά την προσγείωσή του στο Αεροδρόμιο του Τόκιο

JAL

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Sapparo στο νησί Hokkaido, στη βόρεια Ιαπωνία, και επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Haneda λίγο πριν τις 18:00 τοπική ώρα (09:00 GMT).

Φωτιά ξέσπασε σε αεροσκάφος της Japan Airlines (JAL πτήση 516) στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του Αεροδρομίου Haneda του Τόκιο καθώς κατά την προσγείωσή του φαίνεται να συγκρούσθηκε με αεροσκάφος Bombardier MA722 της Ακτοφυλακής. Οι 379 επιβαίνοντες (367 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα)απομακρύνθηκαν μέσω της διαδικασίας εκκένωσης με φουσκωτές τσουλήθρες.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, αγνοούνται πέντε από τα έξι μέλη της Ακτοφυλακής, τα οποία επέβαιναν στο δεύτερο αεροσκάφος, με το οποίο φαίνεται ότι συγκρούστηκε το αεροσκάφος της Japan Airlines. Υπάρχουν αναφορές ότι το επιβατικό αεροπλάνο μπορεί να προσγειώθηκε με τη μύτη. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέντα από αυτά εντοπίστηκαν νεκρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Airbus A350 της Japan Airlines έπιασε φωτιά μετά από πιθανή σύγκρουση με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής. Το περιστατικό συνέβη με το αεροπλάνο της πτήσης 516, που μόλις είχε φτάσει από το αεροδρόμιο New Chitose στη νήσο Hokkaido.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης – απογείωσης έκλεισαν προσωρινά.

Το Υπουργείο Χωρών, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας ερευνά το περιστατικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024