Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Airbus κερδίζει παραγγελίες αεροσκαφών από δύο ασιατικούς παραδοσιακούς πελάτες της Boeing
Αεροπορικά θέματα

Η Airbus κερδίζει παραγγελίες αεροσκαφών από δύο ασιατικούς παραδοσιακούς πελάτες της Boeing

Η Airbus εξασφάλισε παραγγελίες 65 αεροσκαφών από παραδοσιακούς ασιατικούς πελάτες της Boeing, σημειώνοντας μια μεγάλη νίκη εν μέσω κρίσης ποιότητας της αμερικανικής ανταγωνίστριας της εταιρίας.

Η Airbus εξασφάλισε παραγγελίες για 65 αεροσκάφη από δύο από τους κύριους ασιατικούς πελάτες της Boeing σημειώνοντας ουσιαστικά μια μια νίκη καθώς ο αμερικανικός ανταγωνιστής της αντιμετωπίζει θέματα ποιότητας μετά από το γνωστό περιστατικό αποκόλλησης πάνελ κατά τη διάρκεια πτήσης σε ένα αεροσκάφος 737 MAX 9.

Οι παραγγελίες αποτελούν πλήγμα για την Boeing, η οποία δυσκολεύεται από την εκτεταμένη κρίση στην κατασκευαστική της διαδικασία που την έχει αναγκάσει να περιορίσει την παραγωγή αεροσκαφών στενής ατράκτου.

Η Japan Airlines (JAL) ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 21 αεροσκάφη A350-900 και 11 αεροσκάφη A321neo από την Airbus, η οποία θα προμηθεύσει μικρότερα μονοδιάδρομα αεροσκάφη στον παραδοσιακό πελάτη της Boeing για πρώτη φορά. Η παραγγελία από τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας επιτρέπει στην Airbus να αυξήσει την παρουσία της σε ένα τμήμα της αγοράς του ανταγωνιστή της. Επίσης, η JAL ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μόνο 10 αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας, η Korean Air δήλωσε επίσης ότι θα παραγγείλει 33 A350s σε μια συμφωνία αξίας 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων – η πρώτη της αγορά αυτής της οικογένειας αεροσκαφών καθώς προετοιμάζεται για συγχώνευση με την Asiana Airlines, έναν άλλον αερομεταφορέα της Νότιας Κορέας. Η Boeing και η Airbus δεν δημοσιεύουν τις τρέχουσες τιμές καταλόγου για τα αεροσκάφη τους.

Το A350-1000 είναι το μεγαλύτερο στην οικογένεια A350 και μπορεί να φιλοξενήσει από 350 έως 410 επιβάτες σε μια τυπική διαμόρφωση τριών θέσεων. Το αεροσκάφος χρησιμοποιεί προηγμένα σύνθετα υλικά, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών άνθρακα έως και 25%, σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα αεροσκαφών προηγούμενης γενιάς.”, τονίζει ανακοίνωση της Korean Air.

Η Airbus έχει αυξήσει σταθερά το μερίδιο αγοράς για μονοδιάδρομα αεροσκάφη με το A321neo στον απόηχο πολλαπλών κρίσεων που αφορούν το Boeing 737 MAX, συμπεριλαμβανομένων δύο θανατηφόρων ατυχημάτων το 2018 και το 2019. Ακολουθώντας το περιστατικό αποκόλλησης πάνελ στις 5 Ιανουαρίου σε πτήση της Alaska Airlines, η Boeing αντιμετωπίζει έρευνες για τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας της εταιρείας, και η παραγωγή της έχει περιοριστεί από τους ρυθμιστικούς φορείς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024