Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Χαλκιδική συστήνεται ξανά στην Τσέχικη αγορά
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική συστήνεται ξανά στην Τσέχικη αγορά

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, συνεργαζόμενος με τοπικούς φορείς, ενίσχυσε την παρουσία του στην τσεχική αγορά μέσω συμμετοχής στην έκθεση “Holiday World & Region World 2024” στην Πράγα.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του διαρκώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος και της συνακόλουθης ζήτησης των Τσέχων για τη Χαλκιδική, συμμετείχε μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης και τον Πιερικό Οργανισμό Τουρισμού στην 32η διεθνή έκθεση τουρισμού “Holiday World & Region World 2024” που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως 17 Μαρτίου 2024 στην Πράγα της Τσεχίας.

Ήταν η πρώτη συμμετοχή της Χαλκιδικής στην συγκεκριμένη έκθεση προβολής μετά από πάρα πολλά έτη και αποτελεί την απαρχή της εδραίωσης του ΤΟΧ στην Τσέχικη αγορά και μέρος της ευρύτερης προβολής σε αυτή.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης που ήταν αποκλειστικά για επαγγελματίες ο Διευθυντής του ΤΟΧ Γιώργος Μπρουτζάς πραγματοποίησε συναντήσεις Β2Β με τουριστικά γραφεία, τόσο με αυτά που ξεκίνησαν πρόγραμμα για τη Χαλκιδική όπως το EXIM TOURS (DER TOURISTIC) το οποίο έχει κλείσει συμβόλαια 110 ημερών με ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και φέρνει τους Τσέχους πελάτες με πτήσεις charter, όσο και με άλλα τουριστικά γραφεία διερευνώντας την πρόθεση τους για να ξεκινήσουν πρόγραμμα για τον προορισμό. Μεγάλο το ενδιαφέρον του Regal Travels για μαζικό πρόγραμμα golfτουρισμού στη Σιθωνία καθώς και πολλών μεμονωμένων τουριστών για τουρισμό σε Camping της Χαλκιδικής. Τέλος αναμένεται στη Χαλκιδική το πρώτο press trip από την Τσεχία και το περιοδικό Travel Life μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού. Είναι η πρώτη οργανωμένη προσέγγιση της αγοράς μετά από χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Χαλκιδικής και των συνεκθετών της επισκέφθηκε η Υπεύθυνη Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πράγα, Δήμητρα Χριστοδουλοπούλου μαζί με τους συνεργάτες της και πλήθος επισκεπτών που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους εκτός από το κλασσικό μοντέλο ήλιος – θάλασσα, σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 30 Μαρτίου έως τις 3 Οκτωβρίου με την εταιρία Smartwings, ενώ πάρα πολλοί Τσέχοι τουρίστες επιλέγουν να μετακινηθούν αεροπορικώς από την Μπρατισλάβα προς τη Θεσσαλονίκη με Ryanair καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024