Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΧαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Πιερία μαζί στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ουγγαρίας
Εκθέσεις

Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Πιερία μαζί στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ουγγαρίας

Η πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, και Πιερίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα προς την ενίσχυση της τουριστικής προσέλκυσης από την Ουγγαρία.

Η κοινή παρουσία Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζεται με στόχο αυτήν τη φορά την τουριστική αγορά της Ουγγαρίας.

Οι 3 Οργανισμοί συμμετείχαν με κοινό περίπτερο στην τουριστική έκθεση Travel+ Utazas στη Βουδαπέστη από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024 αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις εξωτικές θάλασσες, και την αυθεντική φιλοξενία των περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη των Οργανισμών πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, ταξιδιωτικά γραφεία και Tour Operators της Ουγγαρίας. Παράλληλα, παρουσίασαν στο κοινό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για οδικές εκδρομές της χώρας μας τόσο για ΙΧ αυτοκίνητα, όσο και για αυτοκινούμενα οχήματα. Τις εντυπώσεις κέρδισε το έντυπο υλικό που είχε ετοιμάσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης για τους υποψήφιους ταξιδιώτες, μεταφρασμένο στα Ουγγρικά.

Η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο ήταν αθρόα και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους Ούγγρους, οι οποίοι σύμφωνα με τους οργανωτές ξεπέρασαν τις 30.000. Η Ουγγαρία είναι μία ανερχόμενη αγορά γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Fraport για το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφεται ανοδική πορεία στις αφίξεις από την Ουγγαρία: το 2022 καταγράφηκαν 35.642 αφίξεις, ενώ το 2023 οι αφίξεις ανήλθαν σε 44.668, μια αύξηση δηλαδή της τάξεως του 25,32%.

Το περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Μανώλης Αποστολάκης και ο εμπορικός ακόλουθος, κ. Δούκας Μαρινόπουλος, οι οποίοι θα συνδράμουν σε κοινές δράσεις προβολής.

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: «οι επισκέπτες από την Ουγγαρία είναι φανατικοί υποστηρικτές του μοντέλου «Ήλιος-Θάλασσα». Ωστόσο με τις συντονισμένες προσπάθειες του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης η Θεσσαλονίκη «συστήθηκε» ως μία ζεστή και φιλόξενη πόλη όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν ποικίλες δραστηριότητες. Στις προτιμήσεις τους περιλαμβάνονται ακόμα ο πολιτισμός και η ιστορία της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οδικός τουρισμός με αυτοκίνητα αλλά και μηχανές, το κάμπινγκ και οι οικογενειακές διακοπές. Με ενωμένες τις δυνάμεις των Οργανισμών τα αποτελέσματα είναι ορατά».

«Η Χαλκιδική είναι για αρκετούς Ούγγρους ένας γνώριμος προορισμός και μάλιστα επαναλαμβανόμενος, ενώ για άλλους αποτελεί μια νέα πρόταση διακοπών. Στην έκθεση επιβεβαιώθηκε ότι παραμένει ισχυρή, η τάση πολλών Ούγγρων να ταξιδέψουν και φέτος οδικώς προς τη χώρα μας, με βασικούς προορισμούς την Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμός αλλά την Πιερία» σημειώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) Γιώργος Καραλής επεσήμανε: «Εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της εξωστρέφειας και τη στρατηγική τουριστικής προβολής του ΠΟΤΑΠ, με την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, παρoυσιάσαμε με επιτυχία τον προορισμό Πιερία στο χάρτη της τουριστικής αγοράς της Ουγγαρίας. Συνεχίζουμε και στις επόμενες εκθέσεις αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές και τις δυνατότητες του τόπου μας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024