Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣε ποιούς προορισμούς θα περάσουν το Πάσχα οι Γερμανοί
Τάσεις

Σε ποιούς προορισμούς θα περάσουν το Πάσχα οι Γερμανοί

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα των καθολικών, οι Γερμανοί επιδιώκουν ζεστούς προορισμούς, με Αίγυπτο, Τουρκική Ριβιέρα, και Κανάρια Νησιά να κυριαρχούν στις προτιμήσεις, σύμφωνα με την DRV.

Το Πάσχα των καθολικών πλησιάζει γρήγορα και πολλοί Γερμανοί θέλουν να περάσουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου ή/και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου σε έναν ζεστό, ηλιόλουστο προορισμό, σύμφωνα με νέα ανάλυση της Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (DRV) που αποκαλύπτει τις τάσεις κρατήσεων και τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Η περίοδος των διακοπών του Πάσχα, με δύο εβδομάδες άδεια από το σχολείο στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας, είναι εδώ και πολύ καιρό μια δημοφιλής περίοδος για ταξίδια στο εξωτερικό, ειδικά για οικογένειες. Φέτος, οι αεροπορικές διακοπές και οι κρουαζιέρες είναι και πάλι οι τύποι διακοπών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με το DRV.

Κορυφαίοι προορισμοί

Ως συνήθως, οι προορισμοί για ηλιοθεραπεία και παραλία είναι τα πιο δημοφιλή μέρη για τους Γερμανούς, με τη μεγαλύτερη ζήτηση να επικεντρώνεται στην Αίγυπτο, στην Τουρκική Ριβιέρα και στα Κανάρια Νησιά. Οι μεμονωμένες περιοχές διακοπών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τουριστικούς πράκτορες (εξαιρουμένων των κρουαζιέρων) είναι, βάσει εσόδων: Χουργκάντα, Αττάλεια, Φουερτεβεντούρα, Γκραν Κανάρια, Μαγιόρκα, Μαλδίβες, Τενερίφη, Ντουμπάι, Πουκέτ και Λανθαρότε. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ανάλυσης κρατήσεων ταξιδιωτικών πρακτορείων και OTA από ερευνητές Travel Data + Analytics (TDA) για το DRV.

Μεγάλη ζήτηση έχουν και οι κρουαζιέρες για το Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων.

Σύμφωνα με το DRV, οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες που θα πετάξουν διακοπές το Πάσχα έκλεισαν το ταξίδι τους πολύ νωρίς, επωφελούμενοι έτσι από τις εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης που προσφέρουν οι τουριστικοί πράκτορες.

Ήταν ήδη σαφές πριν από δύο μήνες ότι ο Μάρτιος θα ήταν ο ισχυρότερος ταξιδιωτικός μήνας από πλευράς εσόδων και ρυθμών ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου, η οποία διαρκεί από την 1η Νοεμβρίου 2023 έως τις 30 Απριλίου 2024, επεσήμανε η ένωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024