Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑπεργία στα γερμανικά αεροδρόμια, 1.100 πτήσεις ακυρώνονται
Αερομεταφορές

Απεργία στα γερμανικά αεροδρόμια, 1.100 πτήσεις ακυρώνονται

verdi

Εκτιμάται ότι συνολικά θα ακυρωθούν περισσότερες από 1.100 πτήσεις σήμερα.

Περίπου 25.000 εργαζόμενοι στον τομέα ασφαλείας σε 11 κορυφαία αεροδρόμια της Γερμανίας έχουν προχωρήσει σε απεργία από τις πρώτες ώρες της ημέρας, θέτοντας σε κίνδυνο την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων. Περίπου 200.000 επιβάτες επηρεάζονται από τις ακυρώσεις ή τις καθυστερήσεις πτήσεων σύμφωνα με τον σύνδεσμο γερμανικών αεροδρομίων ADV.

Η απεργία, διαρκείας 24 ωρών, οργανώθηκε από το συνδικαλιστικό όργανο Ver.di με αιτήματα αύξηση της αμοιβής κατά 2,80 ευρώ ανά ώρα και αυξημένα μπόνους υπερωριών.

Οι εργοδότες υποστηρίζουν ότι η εκπλήρωση των αιτημάτων θα συνεπαγόταν επιπρόσθετο κόστος 250 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Οι απεργίες επηρεάζουν τα αεροδρόμια του Βερολίνου, Φρανκφούρτης, Αμβούργου, Στουτγάρδης, Βρέμης, Αννόβερου, Κολωνίας, Ντίσελντορφ, Λειψίας, Ερφούρτης και Δρέσδης, με το Αεροδρόμιο του Μονάχου να παραμένει το μοναδικό μεγάλο αεροδρόμιο σε λειτουργία. Οι ελέγχοι σε εργαζόμενους, επιβάτες, εμπορεύματα και αποσκευές πραγματοποιούνται σε πολύ περιορισμένη κλίμακα ή καθόλου, ανάλογα με την έκταση συμμετοχής στην απεργία. Από τα αεροδρόμια του Βερολίνου, Αμβούργου και Στουτγάρδης, όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ακυρωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στη Φρανκφούρτη, τα σημεία ελέγχου ασφαλείας στην περιοχή διέλευσης θα παραμείνουν κλειστά, ανέφερε η Fraport σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι “δεν είναι δυνατή η επιβίβαση σε πτήσεις”. “Όλοι οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη Φρανκφούρτη δεν πρέπει να έρχονται στο αεροδρόμιο” είπε η Fraport.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Βερολίνου Berlin Brandenburg είπε ότι όλες οι αναχωρήσεις θα ακυρωθούν σήμερα Πέμπτη, αλλά ότι οι πτήσεις θα επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία την Παρασκευή κατά την έναρξη των χειμερινών διακοπών στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Τα Αεροδρόμια Αμβούργου, Στουτγκάρδης και Ανόβερου έχουν λάβει παρόμοια μέτρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024