Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΔήμος Αριστοτέλη: Ένταξη του Δήμου Αριστοτέλη στους «Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης»
Προορισμοί

Δήμος Αριστοτέλη: Ένταξη του Δήμου Αριστοτέλη στους «Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης»

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, παρουσίασε στην υφυπουργό Τουρισμού και τον γενικό γραμματέα το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2024, επιδιώκοντας την ένταξη του Δήμου στους Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς.

Με την υφυπουργό Τουρισμό κ. Έλενα Ράπτη και τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρής συναντήθηκε στην Αθήνα ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, προκειμένου να παραδώσει το αναλυτικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2024 και να προωθήσει το στόχο ένταξης του Δήμου Αριστοτέλη στους «Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την υφυπουργό και τον γεν. γραμματέα για τη στοχευμένη μελέτη που ήδη ξεκίνησε από πλευράς Δήμου για την τεκμηρίωση της συγκεκριμένης διεκδίκησης, όπως ο νόμος ορίζει.

Οι «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» είναι περιοχές οι οποίες συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδας, και χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης. Κριτήρια ένταξης είναι η αναγνωρισιμότητα της ταυτότητας της περιοχής (brand awareness) σε διεθνές επίπεδο, τα μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής, το πολιτιστικό υπόβαθρο, η δυναμική της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας του προορισμού, ο βαθμός επάρκειας σε τουριστικές υποδομές, καθώς και το εύρος της τουριστικής περιόδου.

Η υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά τόσο την κίνηση του Δήμου Αριστοτέλη για σύνταξη και υποβολή της σχετικής μελέτης, όσο και τα ουσιαστικά δεδομένα που παρουσίασε ο κ. Βαλιάνος και πιστοποιούν τον δίκαιο χαρακτήρα της επιδίωξης του Δήμου Αριστοτέλη. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Αριστοτέλη είναι ήδη πιστοποιημένος Δήμος Bike Friendly.

Σχετικά με τις παραπάνω επαφές και την επιδίωξη του Δήμου, ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία να παραθέσω στην υφυπουργό Έλενα Ράπτη, εκείνα τα χαρακτηριστικά του Δήμου Αριστοτέλη που αποδεικνύουν την ταύτισή του με όλα τα κριτήρια του νόμου για τους Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς. Την αναγνωρισιμότητα που συνεπάγονται το όνομα του Αριστοτέλη που σύμφωνα με το αμερικανικό ΜΙΤ είναι η διασημότερη προσωπικότητα του κόσμου, ο ρόλος της πύλης του Αγίου Όρους και η συνδεσή του τόπου με τον διάσημο Ζορμπά του Καζαντζάκη. Την ποικιλία και μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος που συνδυάζει ιδανικά ορεινό όγκο και θαλάσσιο μέτωπο, γεγονός που συμβάλει και στην 12μηνη διάρκειά του ως τουριστικού προορισμού. Το εξαιρετικό τουριστικό δυναμικό του τόπου μας και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα. Τον επαγγελματικό και μεθοδικό τρόπο ενίσχυσης της τουριστικής προβολής, μέσα στοχευμένες παρουσιάσεις σε ξένες αγορές, μέσα από συνεργασίες με Έλληνες και ξένους tour operators. Την αποτελεσματική στρατηγική των δικτυώσεων, με πιο πρόσφατη τη δικτύωσή μας με τη γενέτειρα του Κομφούκιου και το μεγάλο συνέδριο που ετοιμάζεται το καλοκαίρι με τίτλο “Following Aristotle”, που θα συγκεντρώσει στον τόπο μας εκπροσώπους από πολλές αγορές στόχους. Και βέβαια, την εντατική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, και όλων των υποδομών που συνδέονται άμεσα με την υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος ενός προορισμού.

Με τον δε γενικό γραμματέα Μύρωνα Φλουρή, στον οποίο παρέδωσα το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2024, είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τη δυνατότητα για περισσότερες συνέργειες, σε συνέχεια της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας του Δήμου μας με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο. Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει ήδη αλλάξει επίπεδο ως τουριστικός προορισμός και τώρα εργαζόμαστε για να τον οδηγήσουμε ακόμα ψηλότερα.»

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024