Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΌρος Φούτζι: Η Ιαπωνία εισάγει περιορισμούς και εισιτήριο για να καταπολεμήσει τη ρύπανση
Περιβαλλοντικοί περιορισμοί

Όρος Φούτζι: Η Ιαπωνία εισάγει περιορισμούς και εισιτήριο για να καταπολεμήσει τη ρύπανση

Η Ιαπωνία επιβάλλει νέους περιορισμούς και τέλη για τους επισκέπτες του όρους Φούτζι, αντιδρώντας στον υπερτουρισμό και τη συσσώρευση σκουπιδιών.

Η Ιαπωνία θα εισαγάγει νέους περιορισμούς, αλλά και εισιτήριο, για τους επισκέπτες σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της, το όρος Φούτζι από φέτος σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την τοποθεσία από τον υπερτουρισμό.

Το όρος Φούτζι αντιμετωπίζει έκρηξη στους αριθμούς των επισκεπτών που φέρνει μαζί της όμως ανησυχίες για τα πεταμένα σκουπίδια και την ασφάλεια των πεζοπόρων. Για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του βουνού και στη διατήρηση του περιβάλλοντος του, οι ιαπωνικές αρχές θα εισαγάγουν ένα τέλος και ένα ημερήσιο όριο επισκεπτών που θα φτάνει τις 4.000 ημερησίως κατά μήκος του πιο δημοφιλούς μονοπατιού. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2024, που σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής αναρριχητικής περιόδου 70 ημερών.

Το μονοπάτι Yoshida είναι η πιο δημοφιλής ανάβαση χάρη στην εύκολη πρόσβασή του από το Τόκιο και τη συχνότητα των ορεινών καλύβων στη διαδρομή που προσφέρουν διαμονή και γεύματα.

Η νομαρχιακή κυβέρνηση Yamanashi της Ιαπωνίας, η οποία επιβλέπει τις δραστηριότητες πεζοπορίας στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έκρινε απαραίτητο να εισαγάγει διόδια για την προστασία του περιβάλλοντος και να εφαρμόσει επί το ημερήσιο όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να ανέβουν στο βουνό μέσω του μονοπατιού Yoshida για να μειώσει τη συμφόρηση.

Το μονοπάτι Yoshida είχε έναν «άνευ προηγουμένου αριθμό» ορειβατών πέρυσι, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση, και προετοιμάζεται για παρόμοια εισροή φέτος.

Το 2023, συνολικά 221.322 ορειβάτες ανέβηκαν στο όρος Φούτζι, με περισσότερους από τους μισούς να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το μονοπάτι Yoshida.

Η αύξηση των επισκεπτών έχει οδηγήσει σε συσσώρευση σκουπιδιών κατά μήκος του μονοπατιού καθώς και κυκλοφοριακή συμφόρηση με αποτέλεσμα ατυχήματα και τραυματισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024