Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Κύπρος επενδύει στον αθλητικό τουρισμό

Η Κύπρος επενδύει στον αθλητικό τουρισμό

Με στόχο την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας και την καταπολέμηση του προβλήματος της εποχικότητας, η Κύπρος στρέφεται στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του αθλητικού τουρισμού.

Με στόχο την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας και την καταπολέμηση του προβλήματος της εποχικότητας, η Κύπρος<...> στρέφεται στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του αθλητικού τουρισμού.

Τη σημασία του αθλητικού τουρισμού επισήμανε στις δηλώσεις του ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λιλλήκας. “Έχω την άποψη ότι ο αθλητικός τουρισμός θα συμβάλει στην άμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας, ενώ η κάθοδος αθλητικών ομάδων αναμένεται να αφήσει περισσότερα έσοδα σε σύγκριση με όσα αφήνει ο μέσος τουρίστας”. Το θέμα της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού συζητήθηκε κατά τη πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου, και στην οποία παρακάθισαν ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λιλλήκας, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πεύκιος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Φώτης Φωτίου, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Τίτος Χριστοφίδης, εκπρόσωποι των εργοδοτικών συνδέσμων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, καθώς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Ο αρμόδιος για τον τουρισμό υπουργός παραδέχθηκε ότι, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, “η Κύπρος θα έπρεπε να έχει προχωρήσει προ πολλού στη δημιουργία έργων αθλητικής υποδομής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε θα πρέπει να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην υλοποίηση των έργων αυτών σήμερα”. Ήδη, η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει η Ολυμπιακή της ομάδα να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της στην Κύπρο. Παρόμοια πρόθεση έχει εκφράσει και η αντίστοιχη Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιρλανδίας. Την ίδια ώρα, ομάδες πόλο από τη Μεγάλη Βρετανία έχουν αποστείλει επιστολή προς τον ΚΟΤ, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για πραγματοποίηση της προετοιμασίας τους στο νησί.

Η σύσκεψη που έγινε αποσκοπεί στο συντονισμό των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής, ώστε να γίνει κατορθωτή μέσα στα επόμενα χρόνια η αξιοποίηση του αθλητικού τουρισμού. Μάλιστα πρόκειται να συσταθεί Αd hoc Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΚΟΤ και του ΚΟΑ, και η οποία θα παρακολουθεί στενά και επί τακτικής βάσης το ρυθμό προώθησης του αθλητικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024