Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΠρόβλημα στη διακίνηση φορτηγών αυτοκινήτων προς τα Δωδεκάνησα
Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Πρόβλημα στη διακίνηση φορτηγών αυτοκινήτων προς τα Δωδεκάνησα

Επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, έστειλε χτες το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας πως η μεγάλη κίνηση επιβατών και αυτοκινήτων Ι.Χ. από το λιμάνιτου Πειραιά προς τα νησιά […]

Επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, έστειλε χτες το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας πως η μεγάλη κίνηση επιβατών και αυτοκινήτων Ι.Χ. από το λιμάνι<...>του Πειραιά προς τα νησιά της Δωδεκανήσου έχει δημιουργήσει για μία ακόμη χρονιά οξύτατο πρόβλημα στη διακίνηση φορτηγών αυτοκινήτων, είτε Δημοσίας είτε Ιδιωτικής Χρήσεως. Η τροφοδότηση των νησιών γίνεται με τρόπο ιδιαίτερα προβληματικό, αφού οι καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά είναι πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα να είναι ζήτημα ημερών να παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Στο προσεχές δεκαπενθήμερο, με την κορύφωση της επιβατικής κίνησης, το πρόβλημα που αφορά στην εμπορευματική κίνηση θα επιδεινωθεί σημαντικά με ανυπολόγιστες συνέπειες στην εποχιακά λειτουργούσα οικονομία των νησιών. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, απαιτείται κατά το Επιμελητήριο, η εκτέλεση δύο δρομολογίων από Πειραιά προς Λέρο – Κάλυμνο – Κω – Ρόδο για την μεταφορά μόνο φορτηγών αυτοκινήτων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024