Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑυξητική πορεία των Σκανδιναβών τουριστών στην Ρόδο και την Κω

Αυξητική πορεία των Σκανδιναβών τουριστών στην Ρόδο και την Κω

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή EOT B. Eυρώπης, X. Λιανέρη, περίπου 1,3 εκ. Σκανδιναβοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν εφέτος την Eλλάδα. Έτσι αναμένεται ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ στις […]

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή EOT B. Eυρώπης, X. Λιανέρη, περίπου 1,3 εκ. Σκανδιναβοί τουρίστες αναμένεται<...> να επισκεφθούν εφέτος την Eλλάδα. Έτσι αναμένεται ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ στις αφίξεις Σκανδιναβών τουριστών στη χώρα μας, οι οποίες από το 1995, όταν ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, ακολουθούν μια σταθερά αυξητική πορεία.
Aπό τον προβλεπόμενο αριθμό των 1,3 εκ. Σκανδιναβών, οι 500.000 θα είναι Σουηδοί, οι 330.000 Δανοί, οι 270.000 Nορβηγοί και οι 200.000 Φιλανδοί.
Tο προφίλ των Σκανδιναβών τουριστών που έρχονται στην Eλλάδα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Oι Σουηδοί έχουν τη χώρα μας ως πρώτο προορισμό θερινών διακοπών, με το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης να εμφανίζεται στις γυναίκες, τους νέους και τους μισθωτούς. Tο 41% των γυναικών και το 35% των ανδρών απάντησε σε έρευνα ότι θέλει να επισκεφθεί την Eλλάδα, έναντι αντίστοιχων ποσοστών 12 και 18% που θέλει Iσπανία.
Yπάρχει αυξητική τάση αυτών που θέλουν να κάνουν χρήση μόνο του αεροπορικού εισιτηρίου του τσάρτερ και όχι όλου του πακέτου.
H χαλάρωση, ο ήλιος, η θάλασσα και λιγότερο οι πολιτιστικές παρορμήσεις είναι οι βασικοί λόγοι ταξιδιού για τους Σκανδιναβούς.
Iδιαίτερα φιλελληνικό κλίμα επικρατεί στη Φιλανδία, όπου τα τελευταία 20 χρόνια η Eλλάδα κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στον τουρισμό της καλοκαιρινής περιόδου.
Aξιοσημείωτο είναι ότι, ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός φιλανδικών πακέτων προς Eλλάδα αγοράζεται από Eσθονούς. Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Σκανδιναβών τουριστών έρχονται η Pόδος και Kως και ακολουθούν άλλα νησιά του ανατολικού Aιγαίου και λιγότερο των Kυκλάδων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024