Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑντιδράσεις προκάλεσαν για άλλη μια φορά οι τ/κ τουριστικές διαφημίσεις στο Λονδίνο

Αντιδράσεις προκάλεσαν για άλλη μια φορά οι τ/κ τουριστικές διαφημίσεις στο Λονδίνο

Οι τουριστικές διαφημίσεις περιοχών της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, που είναι αναρτημένες σε λεωφορεία και σταθμούς του μετρό στο κέντρο του Λονδίνου, γέννησαν για άλλη μια φορά προβλήματα και φυσικά προκάλεσαν […]

Οι τουριστικές διαφημίσεις περιοχών της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, που είναι αναρτημένες σε λεωφορεία και σταθμούς του μετρό<...> στο κέντρο του Λονδίνου, γέννησαν για άλλη μια φορά προβλήματα και φυσικά προκάλεσαν τις έντονες επικρίσεις της ελληνοκυπριακής κοινότητας της Βρετανίας, με αποτέλεσμα, ύστερα από απόφαση του δημάρχου, κ. Κεν Λίβινγκστον, να απαγορευτούν.

Η Κυβέρνηση του ψευδοκράτους, θεωρεί αυτή την απόφαση `άδικη και παράνομη` και δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά του δημάρχου, αν ο τελευταίος δεν ανακαλέσει την απόφαση του. Σύμφωνα, μάλιστα με δημοσιεύματα από τον τουρκοκυπριακό Τύπο, οι αρχές του ψευδοκράτους έχουν αποστείλει επιστολή στο Δήμαρχο του Λονδίνου, κ. Κεν Λίβιγκστον και στον Διευθυντή των Συγκοινωνιακών Υπηρεσιών Λονδίνου, κ. Κέβιν Όστιν, με την οποία τους αναφέρουν ότι “οι Τουρκοκύπριοι δεν θα επιτρέψουν την προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων”.

Παράλληλα, η νομική ομάδα υπεράσπισης του ψευδοκράτους, αποτελούμενη από δικηγόρους, που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο, έχει ζητήσει την άρση της απαγόρευσης της διαφημιστικής καμπάνιας, λέγοντας πως η απόφαση αυτή είναι παράνομη και μη λογική. Προειδοποίησαν επίσης σε περίπτωση, που η απαγόρευση δεν αρθεί μέσα σε διάστημα δυο βδομάδων, ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας. Οι διαφημιστικές αφίσες, η χρήση των οποίων απαγορεύθηκε στο Λονδίνο, αποσκοπούσαν στην προώθηση των κατεχομένων ως τουριστικού προορισμού στην βρετανική αγορά και η απαγόρευσή τους βασίσθηκε στη λογική ότι προσβάλλουν τα αισθήματα κατοίκων του Λονδίνου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης`, ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρει ότι η νομική ομάδα του ψευδοκράτους θα επικαλεστεί, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση για την απαγόρευση μεθοδεύτηκε από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λονδίνου, ο οποίος φέρεται να έχει στενότατες σχέσεις με την ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επίσης μερίδα του Τύπου αναφέρει ότι οι αντιδράσεις έχουν κλονίσει την αρχική απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος φέρεται ήδη να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι ο σάλος, που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα της απαγόρευσης της διαφημιστικής καμπάνιας του ψευδοκράτους φαίνεται να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από το σκεπτικό της απόφασης. Και αυτό γιατί ενώ στόχος της διαφημιστικής καμπάνιας ήταν μόνο οι Λονδρέζοι, το θέμα έχει γίνει γνωστό λόγω των διαστάσεων της διαμάχης σε όλη τη Βρετανία, με αποτέλεσμα το ψευδοκράτος ως τουριστικός προορισμός να ακούγεται και σε άλλες χώρες, ξεπερνώντας τα σύνορα της Βρετανίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024