Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑνάκαμψη της τουριστικής κίνησης αναμένουν οι Ευρωπαίοι από το 2010
Στην Ελλάδα η ετήσια Γενική Συνέλευση της ECTAA το 2010

Ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης αναμένουν οι Ευρωπαίοι από το 2010

Tην Αθήνα επέλεξε η ECTAA για τη χθεσινή επίσημη συνεδρίαση του προεδρείου της, το οποίο αποτελείται από τους προέδρους των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων της Κύπρου, Δανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, […]

Tην Αθήνα επέλεξε η ECTAA για τη χθεσινή επίσημη συνεδρίαση του προεδρείου της, το οποίο αποτελείται από τους προέδρους των<...> Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων της Κύπρου, Δανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Τσεχίας και το γενικό γραμματέα της ECTAA. Η Ένωση των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EuropeanTravelAgents’ andTourOperators’ Associations) εκπροσωπεί τον κλάδο των τουριστικών γραφείων στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι, έχοντας σαν μέλη όλους τους Συνδέσμους των χωρών-μελών της ΕΕ και λοιπών συνδεδεμένων μελών.

Ο ΗΑΤΤΑ, ως μέλος της ECTAA, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων της, στο οποίο παρευρέθη και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Στο δείπνο, η συζήτηση εστιάστηκε στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω της διεθνούς οικονομικής κατάστασης. Επιβεβαιώθηκε ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα της τουριστικής κίνησης, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η εκτίμηση ότι από το 2010 θα αρχίσει σταδιακά η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, στον γενικότερο προβληματισμό των φιλοξενούμενων για τις συνεχείς μειώσεις, κατά το τρέχον έτος, των θέσεων σε πτήσεις τσάρτερ προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς από τους διεθνείς TourOperators, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει ήδη προβεί σε κινήσεις για να περιορίσει το γεγονός αυτό σε εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, ο υπουργός παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος για τη χώρα μας, δηλώνοντας ότι η μείωση του εισερχόμενου ρεύματος στην Ελλάδα δεν θα είναι τελικά η αναμενόμενη.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χώρα μας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ECTAA το 2010, όπως ανακοινώθηκε διά στόματος του προέδρου της, κ. Aκη Κελεπέση. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς, πέραν της ποιότητας των συνέδρων, η χώρα μας θα τύχει παγκόσμιας προβολής και θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το τουριστικό της προϊόν σε μεγάλη ομάδα touroperators και opinionmakers. Η πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κα Αργυρώ Φίλη, ευχαριστώντας τον πρόεδρο της ECTAA για την επιλογή του, επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΗΑΤΤΑ να συμβάλλει στην άρτια διοργάνωση του γεγονότος.

Στο δείπνο παρευρέθησαν o πρόεδρος της ECTAA, κ. Aκης Κελεπέσης, οι αντιπρόεδροι Mr Lars Thykier (DRF-Δανία), Dr Jochen Martin (DRV-Γερμανία), Μr Jan Van Steen (FIT-Βέλγιο) και ο γενικός διευθυντής της ECTAA, Mr Michel De Blust, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ (κα Αργυρώ Φίλη, πρόεδρος ΗΑΤΤΑ κ.κ. Μάκης Ιωακειμίδης, αντιπρόεδρος ΗΑΤΤΑ Λύσανδρος Τσιλίδης, μέλος Δ.Σ. και τέως πρόεδρος ΗΑΤΤΑ, Γιώργος Μαρούτσος, εκπρόσωπος του ΗΑΤΤΑ στο Technology Committee της ECTAA, κα Aννα Ανυφαντή).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024