Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναπτυξιακή ευκαιρία για την Ευρυτανία το Πρόγραμμα “Πίνδος”
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ευρυτανία το Πρόγραμμα “Πίνδος”

Μετά από πρόσκληση του υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου διοργανώνεται σήμερα, Τρίτη 10 Ιουνίου, στη Θεσπρωτία η 7η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πίνδου […]

Μετά από πρόσκληση του υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου διοργανώνεται σήμερα, Τρίτη 10 Ιουνίου, στη Θεσπρωτία η 7η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πίνδου «ΠΙΝΔΟΣ». Τις εργασίες<...>της Συνεδρίασης θα παρακολουθήσει, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της κ. Αθανάσιος Σκορδάς. Στη συνεδρίαση αυτή θα εγκριθούν οι τελικοί προϋπολογισμοί του Προγράμματος για τις νέες περιοχές που εντάχθηκαν και θα παρουσιαστεί η Στρατηγική για την Προώθηση – Προβολή του Προγράμματος και η πρόταση για την Πύλη Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής της Πίνδου με χρήση Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στόχος του Ολοκληρωμένου Προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ» είναι η διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του ορεινού όγκου με τη δημιουργία προϋποθέσεων συγκράτησης του πληθυσμού και προσέλκυσης νέων ανθρώπων, μέσω της εφαρμογής ενός εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης για την Πίνδο. Δηλαδή, επιδίωξη και ζητούμενο είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για οικονομική ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών έτσι ώστε η περιοχή να αποκτήσει, σε ένα χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, δυναμική οικονομία και να ενταχθεί με ανταγωνιστικούς όρους στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας.

Η συμμετοχή της Ευρυτανίας στο Πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» αποφασίστηκε κατά την προηγούμενη Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 και αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για το Νομό. Μάλιστα, αυτή η Συνεδρίαση της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πίνδου έλαβε χώρα στο Καρπενήσι, με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια και του Υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής.

“Η θετική ανταπόκριση” επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια, “που είχαν όλοι οι σύνεδροι στο αίτημα να συμπεριληφθεί και ο νομός Ευρυτανίας στο Πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ», αλλά και η συνακόλουθη αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος από τα 100 εκατ. στα 115 εκατ. ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν και οι επιπλέον ανάγκες που δημιουργούνται με την είσοδο της Ευρυτανίας και της Θεσπρωτίας, είναι άλλη μια απόδειξη του κυβερνητικού ενδιαφέροντος για την άρση των ανισοτήτων σε ένα νομό με τεράστιες δυνατότητες και σε ένα νομό ο οποίος δικαιούται να είναι κομμάτι της Πίνδου.

Οι προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας θα μπορέσουν στο ταχύτερο δυνατό χρονικό διάστημα να υλοποιηθούν και να δώσουν – σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Γ’ΚΠΣ που βρίσκεται στην τελική του φάση, του Ε.Σ.Π.Α. και των υπολοίπων προγραμμάτων χρηματοδότησης που έχουν εκπονηθεί – ένα τέλος στις περιφερειακές ανισότητες και την εικόνα αδυναμίας σύγκλισης που επί σειρά δεκαετιών ο νομός παρουσίαζε”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024