Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στο ποταμόπλοιο της Δωδεκανήσου

Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στο ποταμόπλοιο της Δωδεκανήσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα το διάσημο ποταμόπλοιο, που διέσχισε μέσω του Ρήνουτις χώρες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και του Βελγίου, με σκοπό την υλοποίηση μιας […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα το διάσημο ποταμόπλοιο, που διέσχισε μέσω του Ρήνου<...>τις χώρες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και του Βελγίου, με σκοπό την υλοποίηση μιας πρωτότυπης, αλλά και αποτελεσματική διαφημιστικής καμπάνιας για τον Δωδεκανησιακό τουρισμό.

Το ποταμόπλοιο, που ταξίδευε για 16 μέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Δημοκρατική`, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 3.000 τουριστικοί πράκτορες και πωλητές, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων της Ρόδου, που έλαβαν μέρος στην κρουαζιέρα, επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων και με την ελπίδα ότι αυτή η εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια προβολής του νησιού και γενικότερα του νομού, θα αποδώσει τα μέγιστα.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Φώτης Xατζηδιάκος, ο οποίος μετείχε στην αποστολή, δήλωσε “απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό τουριστικών παραγόντων του εξωτερικού, οι οποίοι έδωσαν το `παρόν` συνειδητά, για να γνωρίσουν τα νησιά της Δωδεκανήσου και άφησαν το ποταμόπλοιο, μόνο αφού είχαν πάρει μαζί τους μια πολύ `χορταστική δόση` από τις ομορφιές τους, την παράδοσή τους, τις γεύσεις τους, αλλά και το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες τους”.

Ακόμα, ο κ. Xατζηδιάκος δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προσεχή τουριστική σεζόν και σημείωσε ότι “το αποτέλεσμα αυτής της πολύ ουσιαστικής πρωτοβουλίας για την προβολή και την διαφήμιση των νησιών θα αποτυπωθεί στην τουριστική κίνηση της προσεχούς τουριστικής σεζόν”.

Οι Γερμανοί πράκτορες που επισκέφθηκαν το ποταμόπλοιο, εκτιμούν ότι η αύξηση των τουριστών από την γερμανική αγορά θα αγγίξει το 25% για όλη την Δωδεκάνησο. Την αύξηση αυτή, σε ποσοστό 80% θα απορροφήσει το νησί της Ρόδου. Αντιστοίχως, αύξηση κατά 15% προβλέπεται από την Ολλανδική αγορά, ενώ ο διευθυντής του EOT στο Βέλγιο εκτιμά ότι η κίνηση των Βέλγων τουριστών σε ολόκληρη την Ελλάδα θα αγγίξει το 40%, ποσοστό το οποίο θα κατανεμηθεί σε τέσσερις προορισμούς, τους πλέον προσφιλείς και ειδικότερα την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Ρόδο και την Κω.

Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον συμπέρασμα, που προέκυψε από την κρουαζιέρα στο Ρήνο αφορά στο σύστημα all-inclusive και το έδαφος, που κερδίζει με ραγδαίο ρυθμό. Όπως υπογράμμισε, άλλωστε, και ο κ. Xατζηδιάκος, “το 70% των κρατήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι κρατήσεις all-inclusive. Σε περίπτωση που η Δωδεκάνησος δεν ανταποκριθεί με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, τότε το κομμάτι αυτό του τουρισμού θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία και την Αίγυπτο. Με άλλα λόγια, το all-inclusive είναι πλέον `αναγκαίο κακό` και αναλόγως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί”.

Τέλος, ο κ. Xατζηδιάκος χαρακτήρισε την κρουαζιέρα στο Ρήνο, `επιθετική δράση` πολύ πιο αποτελεσματική από την συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις, όπου ο επισκέπτης `χάνεται` μεταξύ πολλών προτεινόμενων προορισμών”, ενώ όπως τόνισε “αυτού του τύπου η κρουαζιέρα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και να θεσμοθετηθεί, σε ετήσια βάση, όπου κάθε χρόνο θα επιλέγεται μια διαφορετική διαδρομή, μέσω του Δούναβη, του Τάμεση κ.λ.π.”. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η στήριξη αυτής της προσπάθειας από τον EOT, σε μόνιμη βάση, ώστε το κόστος να περιορίζεται για τους τοπικούς φορείς. Φέτος, ένα μέρος του κόστους κάλυψε ο EOT Βελγίου με ένα κονδύλι 100.000 ευρώ.

Να υπενθυμιστεί ότι στο διάστημα των 16 ημερών, το ποταμόπλοιο πέρασε και στάθμευσε σε έντεκα διαφορετικές πόλεις, κατά μήκος της διαδρομής του, που ξεκίνησε από την Βασιλεία της Ελβετίας, πέρασε στη Γερμανία από το Στρασβούργο, το Μάνχαϊμ, την Φρανκφούρτη, την Κολωνία, το Ντίσελντορφ και από εκεί στο `Αρνεμ της Ολλανδίας, την Ουτρέχτη, το Ρότερνταμ, την Αμβέρσα στο Βέλγιο και κατέληξε στο `Αμστερνταμ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024