Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΗΑΤΤΑ ζητά επιβολή σοβαρών ποινών για όσους βεβηλώνουν αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους
Αναγκαία η προώθηση θετικών ειδήσεων στα διεθνή ΜΜΕ

Ο ΗΑΤΤΑ ζητά επιβολή σοβαρών ποινών για όσους βεβηλώνουν αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους

Χρειάζεται απόλυτα συντονισμένη πολιτική και στοχευμένες δράσεις για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος εις βάρος της Ελλάδας υποστηρίζει ο HATTA, σε επιστολή του στον Λουκά Παπαδήμο.

O HATTA, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Λουκά Παπαδήμο, σχετικά με τα γεγονότα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, πιστεύοντας πως μόνο με μια απόλυτα συντονισμένη πολιτική και στοχευμένες δράσεις μπορούμε να ελπίζουμε στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας και κατ’επέκταση, στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, ζητά από την Πολιτεία:

  • Να ερευνηθούν τα αίτια, να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της σοβαρής αυτής ολιγωρίας και να επιβληθούν κυρώσεις, δεδομένου μάλιστα ότι από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου υπήρχαν πληροφορίες για αναμενόμενα προβλήματα.
  • Να εξασφαλισθούν μηχανισμοί πρόληψης αντίστοιχων φαινομένων, αλλά και σχεδιασμός πάγιων ρυθμίσεων, σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς, ώστε να μην παραλύει το κράτος και να διασφαλίζονται στοιχειώδεις λειτουργίες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας μας.
  • Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία να προβλέπονται ιδιαίτερα σοβαρές ποινές για όσους εισέρχονται και βεβηλώνουν αρχαιολογικούς, ιστορικούς και προστατευόμενους χώρους της πατρίδας μας. Παράλληλα, θα πρέπει επιτέλους, να διασφαλισθεί με ρητή διάταξη ότι στις πάσης φύσεως πορείες ή και συγκεντρώσεις θα υπάρχει χώρος για τη διέλευση ειδικών οχημάτων (πρώτων βοηθειών, πυροσβεστικών κ.λπ.) με μέριμνα των αστυνομικών αρχών, όπως συμβαίνει και σε άλλα πολιτισμένα κράτη.
  • Να οργανωθεί ένας μηχανισμός με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με εταιρεία επικοινωνίας, προκειμένου να δίνονται υπεύθυνες απαντήσεις, από την ελληνική Πολιτεία, στις αιτιάσεις κατά της χώρας μας, αλλά και να προωθούνται θετικές ειδήσεις στα διεθνή ΜΜΕ μέσω των ελληνικών Πρεσβειών και των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024