Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Ικανοποίηση για την προσέγγιση των θεμάτων απασχόλησης

ΣΕΤΕ: Ικανοποίηση για την προσέγγιση των θεμάτων απασχόλησης

Ο ΣΕΤΕ εκφράζει ικανοποίηση για το πνεύμα με το οποίο προσεγγίσθηκαν τα θέματα της απασχόλησης κατά την πρόσφατη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στο Ναύπλιο…

Ο ΣΕΤΕ εκφράζει ικανοποίηση για το πνεύμα με το οποίο προσεγγίσθηκαν τα θέματα της απασχόλησης κατά την πρόσφατη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στο Ναύπλιο<...>.

Η αναγνώριση της ανάγκης για μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ευελιξία της αγοράς εργασίας, αποτελεί ένα θετικό βήμα για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σημειολογικά αξιοπρόσεκτο και ενδεικτικό των δυνατοτήτων του τουρισμού για δημιουργία θέσεων απασχόλησης, είναι και το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος εργοδότης της πόλης του Ναυπλίου και του νομού Αργολίδας είναι αντίστοιχα μια ξενοδοχειακή επιχείρηση και ο τουρισμός. Ο ρόλος του τουρισμού στις πολιτικές αύξησης της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας, είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα εξετασθούν κατά τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου “Τουρισμός & Ανάπτυξη” που θα διεξαχθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2003, στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης.

Στο Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και συνδικαλιστικό χώρο, θα παρουσιασθεί, επίσης, μελέτη για τον τουρισμό και την απασχόληση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά για λογαριασμό του ΣΕΤΕ. Μεταξύ άλλων, η μελέτη καταγράφει την δυνατότητα του τουρισμού να δημιουργήσει μέχρι το 2010 τουλάχιστον 200.000 νέες θέσεις εργασίας, μειώνοντας έτσι την ανεργία και συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024