Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣΕΤΕ: Το 2023 ήταν έτος καμπής για τον Ελληνικό Τουρισμό με εστίαση στην ολοκληρωμένη ανάκαμψη και βιωσιμότητα
Συνέδρια

ΣΕΤΕ: Το 2023 ήταν έτος καμπής για τον Ελληνικό Τουρισμό με εστίαση στην ολοκληρωμένη ανάκαμψη και βιωσιμότητα

Ο Γιάννης Παράσχης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, τόνισε τη σημασία του 2023 ως κρίσιμης χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό, επικεντρώνοντας στην ανάκαμψη από την πανδημία και την ανάγκη για ολιστική βελτίωση σε οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Παράσχης, στην ομιλία στο ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ με θέμα “Reframing Tourism”, υπογράμμισε ότι το 2023 ηταν ένα κρίσιμο έτος για τον ελληνικό τουρισμό, εστιάζοντας στην ανάκαμψη του κλάδου από την πανδημία, με αύξηση στις αφίξεις και τα έσοδα σε σύγκριση με το 2019.

Τόνισε την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό και βελτίωση του τουρισμού μέσα από τρεις κύριες διαστάσεις: οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική.

Συγκεκριμένα είπε ότι “Η χρονιά αποτελεί κατά την άποψή μας ένα σημείο καμπής για το αναπτυξιακό πλαίσιο και το μέλλον του τουρισμού μας. Ήταν μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε με τον πιο ανάγλυφο και χρονικά συμπυκνωμένο τρόπο – όπως συμβαίνει ενίοτε μετά από μεγάλες κρίσεις – μια αλλαγή στον δημόσιο διάλογο αλλά και τις πολιτικές θέσεις αναφορικά με τις τρεις (3) διαστάσεις που διαμορφώνουν αυτό που ονομάζουμε βιωσιμότητα στον τουρισμό δηλαδή Την οικονομική διάσταση, την κοινωνική διάσταση, και την περιβαλλοντική. Σε οικονομικό επίπεδο, ολοκληρώνεται ένας κύκλος που ξεκινά με την ελληνική κρίση και κορυφώνεται με την περίοδο της πανδημίας, όπου η οικονομική βιωσιμότητα και η στήριξη του τουριστικού κλάδου θεωρούνται απαραίτητα συστατικά μιας εθνικής οικονομίας που παλεύει με την ύφεση και την υψηλή ανεργία.”

Επισήμανε την σημασία των επενδύσεων και της βελτίωσης των υποδομών, της διαχείρισης των προορισμών, των εργασιακών θεμάτων, και της αειφορίας. Σχολίασε επίσης τις προκλήσεις στην αγορά εργασίας και την ανάγκη για καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευση. Τόνισε την ανάγκη για προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, υπογραμμίζοντας την ευθύνη του κλάδου στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

Επισης, ο κ. Παράσχης είπε “Το γεγονός ότι ο κλάδος καλείται με ένα νέο μέτρο στο κλείσιμο του 2023, να συνεισφέρει διαχρονικά πάνω από 300 εκατ. ευρώ ετησίως συνδεόμενος με την έννοια της ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση – μέτρο για το οποίο έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τις σοβαρότατες ενστάσεις μας – συμπυκνώνει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο την αλλαγή του πλαισίου για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Σε αυτή τη χρονιά ορόσημο λοιπόν, ο ΣΕΤΕ καλείται να επιτελέσει με τον καλύτερο και πλέον αξιόπιστο τρόπο τη θεσμική του αποστολή, πάντα εκφράζοντας την ενότητα του κλάδου. Υποχρέωσή μας είναι να δώσουμε επίκαιρες απαντήσεις στα ζητήματα που διατυπώνονται με διαφορετικό τρόπο και ένταση στην μετά πανδημία εποχή για να διασφαλίσουμε Τη συνεχή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού, την διατήρηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου, τη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς του στην εθνική οικονομία, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.”

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κάλεσε σε συνεργασία και συντονισμό με την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, και άλλους φορείς για την επίτευξη αυτών των στόχων, τονίζοντας την σημασία της αειφορίας και της ανταγωνιστικότητας στον τομέα του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024