Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingSustainable Sailing in Greece: Ο οδηγός για τη βιώσιμη ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα
Θαλάσσιος τουρισμός

Sustainable Sailing in Greece: Ο οδηγός για τη βιώσιμη ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα

EOT
Από αριστερά, Simon Karythis, CEO Ionian Environment Foundation, Ελένη Σκαρβέλη, Προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ιωάννης Τσαούσης, Πρέσβης Ελλάδας στο Λονδίνο, Claire Shields, Country Operations Manager του Sunsail, Rod Heikell, συγγραφέας, Christine Archer, συγγραφέας του οδηγού.

Στο πλαίσιο της πολιτικής βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και “χτίζοντας” πάνω στην ανάγκη προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και των περιοχών NATURA, η εκδήλωση “Sustainable Sailing in Greece” είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ενισχύσει τη διατήρηση της μοναδικής θαλάσσιας βιοποικιλότητας στα ελληνικά νησιά.

Με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών της χώρας μας για τις υπεύθυνες πρακτικές πλοήγησης στις ελληνικές θάλασσες, η περιβαλλοντολόγος Christine Archer συνέταξε τον οδηγό “Sustainable Sailing in Greece”, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Ionian Environment Foundation.

Ο οδηγός παρουσιάστηκε στις 6 Δεκεμβρίου, σε ομώνυμη εκδήλωση που οργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με το Ionian Environment Foundation, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των επαφών με την βρετανική αγορά.

Η ιστιοπλοΐα, βασικό στοιχείο του ελληνικού τουρισμού, κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των Βρετανών, δεδομένης της παραδοσιακής σχέσης που έχουν με τη θάλασσα και τον θαλάσσιο τουρισμό. Εκτιμάται ότι 10.000 Βρετανοί επιλέγουν την ιστιοπλοΐα τουλάχιστον μία φορά για τις διακοπές τους.

Ο οδηγός σχεδιάστηκε για να προσφέρει ουσιαστικές πληροφορίες στους ιστιοπλόους καθώς:

  • καταγράφει χρηστικές οδηγίες υπεύθυνης πλοήγησης στις ελληνικές θάλασσες,
  • διασφαλίζει ότι οι ναυτικές δραστηριότητές δεν βλάπτουν το θαλάσσιο περιβάλλον,
  • προωθεί βιώσιμες πρακτικές, τόσο εντός όσο και εκτός σκάφους, ενθαρρύνοντας το αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, κ. Ιωάννη Τσαούση. Ακολούθησε καλωσόρισμα των περίπου 30 προσκεκλημένων από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Ελένη Σκαρβέλη, η οποία τόνισε την σημασία που προσδίδει ο ΕΟΤ στην ανάδειξη πρωτοβουλιών προστασίας του περιβάλλοντος, όπως η δημιουργία του Βιώσιμου Οδηγού Ιστιοπλοΐας και η ανάρτησή του στην πλατφόρμα Sustainable Greece.co.uk.

Ακολούθησε συζήτηση με τους Pip Tyler, διευθυντή των Neilson Active Holidays, της Claire Shields, Country Operations Μanager του Sunsail και του Rod Heikell, συγγραφέα και ιστιοπλόο, την οποία συντόνισε η περιβαλλοντολόγος και δημιουργός του οδηγού Christine Archer. Στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη συνεργασίας των μελών ενός πληρώματος και η σημασία της καλύτερης ενημέρωσης όσων επισκέπτονται την χώρα μας για τις διακοπές τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024