Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο SETE Conference 2023 “Reframing Tourism” στις 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών
Συνέδρια

Το SETE Conference 2023 “Reframing Tourism” στις 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών

SETE

Ο ΣΕΤΕ, με το συνέδριο “Reframing Tourism” στοχεύει στην ανάδειξη νέων τάσεων, προκλήσεων και ευκαιριών βιώσιμης μετάβασης και την εκκίνηση ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

O Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων παρουσιάζει στο Ετήσιο Συνέδριό του, στις 12 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών, έναν επιδραστικό διάλογο για την επόμενη ημέρα του τουρισμού, με τίτλο “Reframing Tourism”.

Με στόχο τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του τουρισμού για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομική ανάπτυξη, το συνέδριο στοχεύει να επικεντρωθεί στη χαρτογράφηση της βιώσιμης μετάβασης του τουριστικού επιχειρείν και του ευρύτερου θετικού αποτυπώματός του.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του συνεδρίου θα εκφωνήσουν οι κ.κ. Γιάννης Παράσχης, πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΤΕ και Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού, ενώ ο καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, θα πραγματοποιήσει ομιλία σχετικά με τον “Τουρισμό και την Κοινωνία σε περίοδο Κλιματικής Κρίσης”.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, με τίτλο “Τουρισμός και Βιωσιμότητα”, οι κ.κ. Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, και Αλεξάνδρα Σδούκου, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα συνομιλήσουν με τη δημοσιογράφο, κα Νίκη Λυμπεράκη για τις προκλήσεις και ευκαιρίες της βιωσιμότητας. Στη συνέχεια, ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΕΤΕ, θα εστιάσει στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη βιώσιμη ανάπτυξη και διαχείριση προορισμών, σε συζήτηση με τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Α’ αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και την κα Μαρία Καμμά, δήμαρχο Τήλου. Η τρίτη θεματική ενότητα, “Τουρισμός και Διαχείριση Προορισμών”, θα φιλοξενήσει τους Eran Ketter, ειδικό σε θέματα τουρισμού και σύμβουλο, Mindhaus και Stephan J. Clambaneva, ιδρυτή και CIO της iD8tr.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις τρέχουσες προκλήσεις του ελληνικού τουρισμού και επίμαχα θέματα επικαιρότητας μεταξύ της κας Ιωάννας Δρέττα, προέδρου της Marketing Greece και του αρθρογράφου, κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλου.

Στην “Πράσινη μετάβαση και το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας” θα εστιάσει η τέταρτη θεματική ενότητα. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διευθυντής του Προγράμματος GEPP του Κέντρου του ΟΗΕ για τις Βιώσιμες Πόλεις, Alexandre B. Hedjazi, θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με τη συζήτηση Η “Επόμενη Μέρα: βιωσιμότητα – ανθεκτικότητα – ανταγωνιστικότητα” των κ.κ. Γιάννη Παράσχη, προέδρου ΔΣ του ΣΕΤΕ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, προέδρου ΔΣ του ΣΕΒ, και Αλέξη Παπαχελά, δημοσιογράφου και διευθυντή της εφημερίδας “Η Καθημερινή”.

Το συνέδριο θα συντονίσει η κα Μαρία Γάτσου, γενική διευθύντρια του ΣΕΤΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024