Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈκκληση Κυβέρνησης προς εργαζομένους στην Ολυμπιακή για συμμετοχή σε διάλογο
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Έκκληση Κυβέρνησης προς εργαζομένους στην Ολυμπιακή για συμμετοχή σε διάλογο

“Για την Ολυμπιακή υπάρχει μια σαφής ευρωπαϊκή λύση, που επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίσει να πετάει με το ίδιο όνομα, το ίδιο σήμα και αναπτυξιακές προοπτικές. Αντίθετα, από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπάρχει αμηχανία και μια δογματική εμμονή στη διατήρηση της σημερινής άρρωστης κατάστασης…

“Για την Ολυμπιακή υπάρχει μια σαφής ευρωπαϊκή λύση, που επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίσει να πετάει με το ίδιο όνομα, το ίδιο σήμα και αναπτυξιακές προοπτικές. Αντίθετα, από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπάρχει αμηχανία<...>και μια δογματική εμμονή στη διατήρηση της σημερινής άρρωστης κατάστασης. Μιας κατάστασης που επιβαρύνει τους φορολογούμενους εδώ και πολλά χρόνια με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής δεν είναι παρά μια ανάλγητη κοινωνικά επιλογή. Η Κυβέρνηση λοιπόν θα προχωρήσει μπροστά με λογική και με ευαισθησία”. Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, την Πέμπτη ο κ. Υπουργός έστειλε στα Συνδικάτα της Ολυμπιακής επιστολή, με την οποία τους καλεί σε συζήτηση με την Κυβέρνηση, αλλά και προσωπική επιστολή προς όλους τους εργαζομένους της Ολυμπιακής, με την οποία τους ενημερώνει για το πακέτο των εργασιακών μέτρων, ανάλογα με τις κατηγορίες των επιμέρους εργαζομένων.

Το πακέτο των μέτρων της Κυβέρνησης δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζηδάκης, είναι ανθρώπινο και δίνει απόλυτη κάλυψη σ` όλες τις κατηγορίες εργαζομένων. Πιστεύουμε λοιπόν ότι όποιοι και να θέλουν να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις, δεν θα το μπορέσουν, διότι οι εργαζόμενοι θα λειτουργήσουν με βάση το συμφέρον τους, με βάση την κοινή λογική και όχι τις κομματικές κραυγές”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αμφιβολίες των εργαζομένων με το αν θα τηρηθούν αυτά που υπόσχεται η Κυβέρνηση και αν θα γίνουν νόμος του κράτους, ο κ. Υπουργός είπε: Τα μέτρα ούτως η άλλως θα θεσπιστούν σύντομα. Θα είναι επίσημα μέτρα του κράτους. Αν είναι μόνιμοι υπάλληλοι και έχουν προσληφθεί πριν την 1/1/93 έχουν την επιλογή ν` ακολουθήσουν το πρόγραμμα της συνταξιοδότησης. Είναι δικαίωμά τους. Εάν δεν το θέλουν, μπορεί μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους τους, που έχουν προσληφθεί μετά την 1/1/93, ν` ακολουθήσουν το πρόγραμμα μεταφοράς σε άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου ή σε ΔΕΚΟ, με τις ίδιες ακριβώς απολαβές, που έχουν σήμερα.

Αν είναι εποχικοί, υπάρχει ένα τριπλό πρόγραμμα. Πρώτον μοριοδότηση 50% για διαγωνισμούς, δεύτερον ειδική ενισχυμένη μοριοδότηση για τους διαγωνισμούς του Υπουργείου Μεταφορών και τρίτον ένα πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματιών, που θα τους προσλάβουν, το οποίο διαρκεί για 4 χρόνια, και προβλέπει επιδότηση 25 ευρώ την ημέρα για τα 3 πρώτα χρόνια. Κι αυτό γιατί δε θέλουμε να λειτουργήσουμε απλά και μόνο με το θετικό και ρεαλιστικό κατά την άποψή μας σενάριο, ότι δηλαδή οι εποχικοί θα βρουν δουλειά σε καινούργιες επιχειρήσεις, αλλά θέλουμε ν` απαντήσουμε και στη τελευταία ανησυχία τους”.

Μιλώντας για τους επιβάτες και αν μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια κανονικά, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: Οι επιβάτες θα αγοράζουν κανονικά εισιτήρια, η Κυβέρνηση θα στηρίξει την Ολυμπιακή με τη σημερινή της μορφή μέχρι τη τελευταία μέρα και παράλληλα θα προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα Ολυμπιακή με συγκεκριμένο σχέδιο. Εάν οι επιβάτες αγοράσουν σήμερα ένα εισιτήριο για προορισμό που καταργηθεί μετά από τέσσερις μήνες, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε πως “θα υπάρξει απόλυτη κάλυψη των επιβατών. Κανένας επιβάτης δεν θα μείνει ακάλυπτος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024