Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕυοίωνες προβλέψεις για τον κυπριακό τουρισμό στο ρωσικό Τύπο

Ευοίωνες προβλέψεις για τον κυπριακό τουρισμό στο ρωσικό Τύπο

Ιδιαίτερα ευοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της Κύπρου, ως τουριστικού προορισμού για τους Ρώσους πολίτες, κάνει η ρωσική εφημερίδα “Βέντομοστι” σε πρόσφατο δημοσίευμά της με τίτλο “Στο κυνήγι της αλλαγής θέσεως. Τους Ρώσους τουρίστες δεν φοβίζει τίποτα”…

Ιδιαίτερα ευοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της Κύπρου, ως τουριστικού προορισμού για τους Ρώσους πολίτες, κάνει<...> η ρωσική εφημερίδα “Βέντομοστι” σε πρόσφατο δημοσίευμά της με τίτλο “Στο κυνήγι της αλλαγής θέσεως. Τους Ρώσους τουρίστες δεν φοβίζει τίποτα”. Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της 12ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Μόσχας ΜΙΤΤ 2005, στην οποία η Κύπρος έδωσε δυναμικά το παρόν της με ένα ελκυστικό και καλαίσθητο περίπτερο, η εφημερίδα γράφει τα εξής:

“Αυτοί που συμμετέχουν στην ετήσια έκθεση `Ταξίδια και Τουρισμός` (ΜΙΤΤ 2005) είναι αισιόδοξοι: ούτε το τσουνάμι, ούτε η πτώση του δολαρίου, ούτε η εισαγωγή της θεώρησης διαβατηρίων από την Κύπρο, δεν έχουν μειώσει την επιθυμία των συμπατριωτών μας να ταξιδεύουν.

Ο ρωσικός εξωτερικός τουρισμός αναπτύσσεται τόσο σταθερά ώστε δημιουργείται η εντύπωση ότι κανένα φυσικό ή πολιτικό συμβάν δεν τον επηρεάζει. Σύμφωνα με στοιχεία της Ρωσικής Ένωσης Τουρισμού, το 2003 αναχώρησαν από τη Ρωσία για τουριστικούς σκοπούς πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή 14% περισσότεροι απ΄ ότι το 2002. Τον περασμένο χρόνο, η αύξηση ανήλθε στο 16% και το τουριστικό ρεύμα άγγιξε τα 6,6 εκατομμύρια άτομα. Θεωρώ ότι αν δεν σημειωθούν κατακλυσμιαίες αλλαγές παγκοσμίως, η τάση για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος θα διατηρηθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Τουρισμού Σεργκέι Σπιλκό”.

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών που έχουν καταργήσει τις θεωρήσεις διαβατηρίων όπως η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τουρκία. Φέτος με την Τουρκία θα μπορούν να συναγωνιστούν σε δημοτικότητα όχι μόνο η Αίγυπτος αλλά και πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης. Σύντομα η διαφορά των διακοπών στην Τουρκία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι ασήμαντη, δηλώνει η εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου “Ναταλί-τουρς” Τατιάνα Τσιβιλίκινα.

Στο δημοσίευμα προστίθεται, επίσης, ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια οι Ρώσοι τουρίστες προτιμούν είτε πολύ φθηνούς προορισμούς είτε τους πλέον ακριβούς. Αν στις αρχές της δεκαετίας τα ακριβά πακέτα αποτελούσαν το 3-5% του γενικού τουριστικού ρεύματος, τώρα το μερίδιό τους ανήλθε στο 15%, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας “Ίννα-τουρ” Ντμίτρι Γκόριν.

Αυτοί που συμμετέχουν στην αγορά, τονίζει η εφημερίδα, κάνουν την πρόγνωση ότι αυτή τη σεζόν θα ανανεωθεί το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Κύπρο. Η εισαγωγή του καθεστώτος θεώρησης διαβατηρίων από την 1η Ιανουαρίου 2004 φόβισε σημαντικό αριθμό τουριστών. Σιγά-σιγά οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι η λήψη της κυπριακής βίζας δεν συνδέεται με προβλήματα και παίρνει μόνο μια μέρα. Το τουριστικό ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση θα αποκατασταθεί και θα αναπτυχθεί φέτος κατά 20%, προβλέπει ο Ντμίτρι Γκόριν από το “Ίννα-τουρ”.

Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Μόσχας “ΜΙΤΤ-2005”, παρέστη και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ κ. Φώτης Φωτίου.

Εξάλλου, στα πλαίσια των προσπαθειών του ΚΟΤ για προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού στη Ρωσία, δόθηκε πρόσφατα με επιτυχία παράσταση της “Διάστασης” στο θέατρο της Μόσχας “Νέα Όπερα”. Την παράσταση παρακολούθησαν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και γνωστοί παράγοντες της κοινωνικής ζωής της Μόσχας.

Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Μόσχα με τη συμμετοχή της χορωδίας της “Διάστασης” και της Χορωδίας του Κρεμλίνου που έψαλλαν θρησκευτικούς ύμνους. Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας κ. Λεωνίδας Παντελίδης μίλησε για το Κυπριακό ενώ ο Ανώτερος Λειτουργός των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Παύλος Παρασκευάς έδωσε διάλεξη για τις πολιτιστικές σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, δημοσιογράφοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024