Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-Μελέτες"Ανεβασμένες" τουριστικά οι ανατολικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Έρευνα Eastern European Hotel Price Radar του HRS

"Ανεβασμένες" τουριστικά οι ανατολικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Οι πρωτεύουσες της Ανατολικής Ευρώπης προσελκύουν όλο και περισσότερους τουρίστες, αποκαλύπτει η έρευνα Eastern European Hotel Price Radar του HRS, παρόλο που οι τιμές σε ορισμένες μεγάλες πόλεις έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο.

Σύμφωνα με την έρευνα Eastern European Hotel Price Radar του HRS, οι ανατολικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν ανεβεί στις προτιμήσεις των τουριστών.

Με μέση τιμή 54 λίρες το δωμάτιο, η Ρίγα, το Βίλνιους και το Ταλίν παραμένουν ελκυστικές επιλογές όσον αφορά στη τιμή, καθώς και στη νυχτερινή ζωή που προσφέρουν. Η ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, παραμένει αδιαμφισβήτητα στην κορυφή της κατάταξης των τιμών με τη μέση τιμή δωματίου να αγγίζει σχεδόν τις 138 λίρες. Δεύτερη πιο ακριβή πρωτεύουσα αποτελεί το Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν -κυρίως λόγω του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού (Eurovision Song Contest) όπου και θα λάβει χώρα το 2012- με μέση τιμή δωματίου τις 101 λίρες.

Στη μέση της κατάταξης των τιμών συναντάμε δύο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς, την Πράγα και τη Βουδαπέστη. Σε αυτές τις δημοφιλείς πόλεις, οι επισκέπτες θα πληρώσουν το ποσό των 63 λιρών ανά διανυκτέρευση.

Η πιο μεγάλη αύξηση τιμών σε σχέση με το Μάιο του 2010 παρατηρήθηκε στη Βαρσοβία. Στην πολωνική πρωτεύουσα σημειώθηκε αύξηση του μέσου όρου των τιμών των δωματίων κατά 19% με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να πληρώνουν 79 λίρες ανά διανυκτέρευση. Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, καθώς και η σλοβακική πρωτεύουσα Μπρατισλάβα αύξησαν επίσης τις τιμές τους σε σχέση με πέρυσι, ενώ η τιμή του δωματίου στο Ταλίν αυξήθηκε κατά 15% περίπου, φθάνοντας τις 60 λίρες.

Ωστόσο, οι τιμές στο Μπακού και το Βελιγράδι έπεσαν σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Δηλαδή, για ένα ευχάριστο διάλειμμα στη σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, οι τουρίστες θα πρέπει να περιμένουν να πληρώσουν σχεδόν 10% λιγότερο σε σχέση με τις αρχές του καλοκαιριού του 2010. Η πόλη, που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα χρεώνει, σήμερα μέση τιμή δωματίου 74 λίρες ανά διανυκτέρευση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024