Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΈρευνα: Εκσυγχρονισμό των ακτών ζητούν οι κάτοικοι της Αττικής

Έρευνα: Εκσυγχρονισμό των ακτών ζητούν οι κάτοικοι της Αττικής

Μετά από πρόσφατες έρευνες που έγιναν από την εταιρία Άλκο για λογαριασμό της ‘Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ’ (ΕΤΑ), βγήκε το συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων των νοτιοανατολικών προαστίων, […]

Μετά από πρόσφατες έρευνες που έγιναν από την εταιρία Άλκο για λογαριασμό της 'Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ' (ΕΤΑ<.>), βγήκε το συμπέρασμα ότι<...> η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων των νοτιοανατολικών προαστίων, ζητούν εκσυγχρονισμό των οργανωμένων ακτών του λεκανοπεδίου της Αττικής. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν με την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να παραχωρήσει την διαχείριση και εκμετάλλευση των ακτών σε ιδιώτες, κρατώντας τις τιμές των εισιτηρίων στα ίδια επίπεδα.

Από την έρευνα αποδείχτηκε ότι τελικά, αν και όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη των ακτών, πολλοί λίγοι τις επισκέπτονται, και ο λόγος, όπως αναφέρουν είναι η πολυκοσμία, η έλλειψη χρόνου, η απόσταση και οι κακές εγκαταστάσεις. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό για τους ερωτηθέντες, είναι η καθαριότητα των ακτών, η ύπαρξη ντους και η καθαριότητα της θάλασσας και όλων των άλλων χώρων μιας και τίθεται πλέον θέμα υγιεινής.

Οι κάτοικοι μικρότερων ηλικιών δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ύπαρξη μουσικής, στα αθλήματα και στις εκδηλώσεις, τις συναυλίες, αλλά και στα παιχνίδια ακτής και θαλάσσης. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, δίνουν επίσης βαρύτητα σε εγκαταστάσεις, όμως κυρίως σε άλλου είδους, όπως π.χ. καμπίνες, εστιατόρια. Το πιο ενδιαφέρον όμως από τα πορίσματα της έκθεσης είναι το αν η ύπαρξη οργανωμένων πλαζ μπορεί να καλύψει την ανάγκη διακοπών. Και στις δύο έρευνες το ποσοστό που απαντάει καταφατικά είναι πολύ υψηλό. 71% για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και 78% για τους κατοίκους των προαστίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024